Flitsend nieuws

 • Shishani – Try
  by Ivo Terpstra on 14 mei 2021 at 09:22

  Wat een heerlijke en sfeervolle nieuwe single van Shishani! De zijdezachte stem van de in Nederland opgegroeide Namibisch-Belgische singer-songwriter valt als een warme deken... Dit artikel Shishani – Try stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

 • Aafke Romeijn – South Park
  by Joost Landzaat on 14 mei 2021 at 09:12

  In het fictieve dorpje South Park zijn de afgelopen 24 jaar de meest waanzinnige dingen beleeft door vooral de hoofdkarakters(Kyle, Stan, Cartman en Kenny).... Dit artikel Aafke Romeijn – South Park stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

 • Keaton Henson – Limb
  by Ivo Terpstra on 14 mei 2021 at 08:55

  Zou Keaton Henson wel eens een avondje onbedaarlijk zitten schaterlachen? Gebaseerd op zijn muziek zou je er flink aan twijfelen of zijn mondhoeken überhaupt... Dit artikel Keaton Henson – Limb stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

 • Ashley Wallbridge – Golden Hour
  by Natan Presman on 14 mei 2021 at 08:55

  Er zijn dj’s die qua productie en stijl alle kanten op gaan. De meest bekende dj’s als Martin Garrix, Armin van Buuren, Tiesto en... Dit artikel Ashley Wallbridge – Golden Hour stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

 • Crowded House – Playing With Fire
  by Ivo Terpstra on 14 mei 2021 at 08:42

  ‘Good old’ Crowded House gaat eindelijk weer eens een album uitbrengen. Dreamers Are Waiting verschijnt op 4 juni en is het eerste album van Australische band... Dit artikel Crowded House – Playing With Fire stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

Hitzound Muzieknieuws - Hitz of Tomorrow

 • Golden Earrings scoort hit met ‘If you leave me’ (1966)
  by Henk Kremer on 14 mei 2021 at 08:13

  Op 14 mei komt ‘If you leave me’ van The Golden Earrings binnen in zowel de Veronica Top Veertig als de Parool Top 20. (voorloper van o.a. de Daverende Dertig en Nationale Hitparade)  ‘If you leave me’ was de derde single van de Nederlandse rockband. ‘Please Go’(1965) en ‘That day’ (1966) waren hun eerdere successen.

 • Katy Perry – Electric
  by Henk Kremer on 14 mei 2021 at 07:46

  Vandaag lanceert Katy Perry haar nieuwste single: ‘Electric’, waarvoor de Amerikaanse de handen ineensloeg met Pokémon.  De muzikale samenwerking met The Pokémon Company heeft alles te maken met hun 25-jarige jubileum. Katy Perry, die het nummer zelf schreef, zegt over ‘Electric’:  “I love being a part of anything that is playful and is good storytelling

 • David Byrne (Talking Heads) viert zijn 69e verjaardag
  by Henk Kremer on 14 mei 2021 at 07:37

  Vandaag viert David Byrne zijn 69e verjaardag. Gefeliciteerd! De Amerikaanse muzikant en componist is vooral bekend geworden als voorman van de new wave-popgroep Talking Heads. Deze band was actief van 1974 tot 1991. David Byrne, Tina Weymouth en Chris Frantz ontmoetten elkaar begin jaren zeventig op de Rhode Island School of Design en besloten al

 • Erasure – Secrets
  by Henk Kremer on 14 mei 2021 at 07:27

  Erasure is terug met een nieuwe single: ‘Secrets’.  Het nummer van Andy Bell en Vince Clarke is toegevoegd als nieuwe track op hun aankomende album ‘The Neon Remixed’.  Eerder verschenen al ‘Hey now’(Think I`ve got the feeling) en ‘Shot a satellite’. Voor het album liet Erasure zich inspireren door muziek van bands, waar ze van

 • The Ro-d-ys scoren hit met ‘Take her home ‘ (1967)
  by Henk Kremer on 13 mei 2021 at 19:52

  Op 13 mei 1967 komen The Ro-d-ys binnen in de Parool Top 20 met ‘Take her home’. De Parool Top 20 was de voorloper van o.a. de Daverende Dertig en de Nationale Hitparade. Het nummer werd geschreven door Harry Rijnbergen en de producer was Hans van Hemert. The Ro-d-ys was een beatband uit Oude Pekela.

Jouw nieuws ook op deze pagina? Neem dan contact met ons op!