Flits Schijf

Week 05

Flitsschijf

FLITSSCHIJF 147 In The Water – Krezip

Flitsschijf147
De FlitsSchijf is wekelijks te horen bij: Flair FM, Glind Radio, Rivierenland Radio, Visual FM – Serious Internet Radio en Wiatraczek Audio.

Flitsschijven

Flitsschijf146

Radio – Sigala & Mnek

“Radio” van de populaire DJ Sigala en de Britse zanger MNEK is de nieuwste Flitsschijf op de Nederlandse en Belgische radio. De catchy hit, met zijn uptempo beats en energieke vocalen, is een instant klassieker en wordt alom geprezen door luisteraars en critici. De samenwerking tussen Sigala en MNEK was al langer in de maak en “Radio” is het resultaat van hun creatieve inspanningen. Het nummer is een perfecte mix van Sigala’s bekende, dansbare sound en MNEK’s unieke vocalen. “Radio” is nu beschikbaar op alle streamingplatformen en is de perfecte soundtrack voor 2023. Luisteraars kunnen verwachten om de hit vaak te horen op de radio en in clubs en feesten. “Radio” is een must-hear voor fans van pop, dance en R&B muziek en zet Sigala en MNEK opnieuw op de kaart als een van de meest veelbelovende en innovatieve artiesten in de muziekindustrie.

Flitsschijf145

Work With My Love – Alok & James Arthur

Het nieuwe nummer ‘Work With My Love’ van de Braziliaanse DJ Alok en de Britse zanger James Arthur is uitgeroepen tot Flitsschijf! Dit samenwerkingsnummer is een perfecte mix van Aloks energieke beats en James’ emotionele stem. Het nummer is een ode aan de kracht van de liefde en het werken aan een betere toekomst samen. Luisteraars zijn onder de indruk van de unieke combinatie van stijlen en de positieve boodschap van het nummer. ‘Work With My Love’ is nu beschikbaar op alle streaming platformen en een must-listen voor fans van dance en popmuziek. Luister nu en voel de energie van de liefde!

flitsschijf144

Met Jou Kan Ik Het Aan – Emma Heesters & Anouk

Emma Heesters is niet vies van een samenwerking. De zangeres werkte in het verleden al met Ronnie Flex, Kris Kross Amsterdam, Tino Martin en Bilal Wahib. Dat zijn ook artiesten die veelvuldig een collab zoeken, maar dat kan niet gezegd worden van Anouk waar Emma Heesters dit keer mee samenwerkt. Voor Vrienden van Amstel LIVE zingt ze met Anouk Met Jou Kan Ik Het Aan.  ‘Ik had een nummer geschreven over vriendschap wat perfect paste bij het optreden in Ahoy maar daar zochten we nog wel een bijzondere stem bij’, zei Anouk. ‘In de studio klikte het meteen met Emma. Ze werkt keihard, is niet snel tevreden en heeft echt een ongelofelijke stem die het nummer precies bracht waar ik naar opzoek was.’

Flitsschijf143

Drown Us Out – Ilse Delange

Ilse DeLange staat in het nieuwe jaar stil bij het feit dat het alweer 25 jaar geleden is dat ze doorbrak als zangeres, in 1998 verscheen haar eerste album World of Hurt. Haar jubileum zal onder andere gevierd worden met de release van een nieuw album dat later in 2023 moet gaan uitkomen. Daarvan verscheen eerder al de single Willing. Nu voegt de zangeres daar het nummer Drown Us Out aan toe en dat is de eerste Flitsschijf van 2023.

Flitsschijf 142

Mirror – Efi Gjika

De 14-jarige, onverschrokken, indrukwekkend getalenteerde Efi Gjika is een Albanees en een Griekse zangeres, actrice en model. Toen ze nog maar 10 jaar oud was, vertegenwoordigde ze Albanië op het Junior Songfestival met het nummer “Barbie” voor 25.000 mensen in Minsk Arena, Wit-Rusland. Sindsdien heeft ze veel nummers uitgebracht, waaronder covers. Nu is de ultieme popster van het nieuwe millennium, Efi Gjika, bracht haar nieuwe inspirerende single ‘Mirror’ uit op alle streaming platforms. Spiegel is een authentiek en emotioneel stuk om je te verheffen en te motiveren om de oerkracht los te laten die in jou verborgen zit. Het nummer herinnert ons eraan dat er een oerheld zit in ieder van ons, en soms is alles wat je nodig hebt een herinnering om te triggeren dat deel van jou en wees wie je bedoeld was te zijn.
Efi’s stem heeft zo’n moeiteloze kracht en de manier waarop ze vanuit haar hart zingt laat niets te wensen over. In een van de regels zingt ze: ‘Ik ben een vechter die rent als een tijger…” die het verlangen en de vastberadenheid belichaamt om je dromen na te jagen, het maakt niet uit wat!

flitsschijf141

Adem – Katnuf

KATNUF is van vele markten thuis. Neem alleen al zijn paspoort: hij is een Marokkaanse Nederlander en woonachtig in België. Ook met zijn muziek toont hij meerdere kanten. Na Van Mij Zijn laat KATNUF op Adem zijn meer emotionele kant zien. De zanger hoopt dat dat ook bij de mensen binnenkomt. ‘Er zijn een paar nummers van andere artiesten waarbij ik meteen moet denken aan een bepaalde periode in mijn leven. Heel bijzonder dat een tune dat kan doen. Het idee dat Adem misschien ook bij mensen zo’n persoonlijke herinnering oproept, vind ik sick.’

flitsschijf140

Back To You – Lost Frequencies, Elley Duhé & X Ambassadors

‘Lost Frequencies’ neemt in stijl afscheid van 2022 met de release van ‘Back To You’ De Song is een masterclass in Lost Frequencies-producties en songwritingvaardigheden. Met een monumentaal 2022 waarin Lost Frequencies een megahit scoorde met ‘Where Are You Now’, keert de Belgische superster terug om het jaar af te sluiten met de spetterende nieuwe release ‘Back To You’! Met een melodieuze, door piano geleide melodie die de inleiding dramatisch maakt, de heldere en scherpe vrouwelijke stem van singer-songwriter Elley Duhe een waardig bereik, wekt emotie op en trekt de luisteraar naar zich toe.

Flitsschijf139

You Know What I Need – Pnau & Troye Sivan

PNAU klinkt misschien niet direct bekend in de oren, maar dat verandert waarschijnlijk als je hoort dat dit Australische trio, bestaande uit Peter Mayes en de broers Nick en Sam Littlemore, verantwoordelijk is voor de Cold Heart remix van Elton John en Dua Lipa. Op You Know What I Need krijgen ze hulp van de eveneens Australische Troye Sivan. De track doet denken aan de muziek Years & Years en gaat over het niet zonder iemand kunnen, maar ook niet samen met diegene kunnen zijn. Het sterkste aan You Know What I Need is echter de kleurrijke, groovy productie van PNAU waar je echt niet omheen kan. De touch waarmee zij Elton John en Dua Lipa’s Cold Heart lieten uitgroeien tot een wereldhit, is ook hier duidelijk herkenbaar.

Flitsschijf139

1 Nacht – Jeroen van der Boom

Kort geleden is de nieuwe single 1 Nacht verschenen van Jeroen van der Boom. Het nummer is geschreven door Sjors van den Eerenbeemt, de man met wie Jeroen al jaren samenwerkt. 1 Nacht is een nummer geworden waarin de muziek van Jeroens favoriete zangers en bands samenkomt. “We hebben ons laten inspireren door muziekgenres waar ik zelf het meest van houd,” laat Jeroen van der Boom weten. “Sjors kent mij al heel lang en weet bij welke nummers ik het volume harder zet. Het is echt een mix geworden van opzwepende stadionelementen. 1 Nacht is muzikaal, energiek en krachtig.” Met de single 1 Nacht laat Jeroen van der Boom zijn vertrouwde geluid horen. “Van uptempo nummers word ik altijd vrolijk en kan ik niet stil blijven zitten. Die vrolijkheid kunnen we nu wel een beetje gebruiken. Lekker dansen, waar je ook bent. En even de sleur van de dag vergeten. Dat hoop ik de mensen een beetje mee te geven.”

Flitsschijf137

Eyes On You – Nicky Youre

“Sunroof”-zanger Nicky Youre brengt nieuwe single “Eyes On You” uit”Eyes On You” is de nieuwe single van Nicky Youre, die deze zomer veel indruk maakte met zijn virale hit “Sunroof”. De vrolijke bop komt met een schattige video waarin Nicky met tegenzin akkoord gaat om op het kitten van zijn buurman te passen. Natuurlijk wordt hij er verliefd op – zo erg zelfs dat het einde van de video suggereert dat hij een relatie met de buurman is begonnen, zodat hij kan blijven rondhangen met het kitten. “Ik schreef dit nummer nadat een speciaal persoon in mijn leven naar Californië was verhuisd. We waren eindelijk in dezelfde staat en het voelde zo goed om dicht bij hen te zijn’, zegt Nicky over de inspiratie achter het nummer. “Het weekend voordat ik het schreef, was ik naar een countryconcert geweest en werd ik geïnspireerd door hoe leuk en energiek countrynummers kunnen zijn, en hoe vol ze live aanvoelen. Ik wilde proberen die gevoelens vast te leggen met dit nummer.” “De combinatie van die twee gebeurtenissen was genoeg voor mij om een ​​leuk liefdeslied te schrijven dat je in je auto kunt zingen of samen met al je vrienden kunt meeschreeuwen tijdens een concert”, voegt hij eraan toe.