Flits Schijf

Week 03

Treat People With Kindness

Harry Styles

FlitsSchijf-Week03
De FlitsSchijf is wekelijks te horen bij: Azzurro Radio, Flair FM, Glind Radio, Grensland Radio, Havana Team, Htr Radio, Moonlight Radio, Q5 Radio, Radio Demusketiers, Radio FrieslandRadio Veronique, Studio Diemen, Visual FM – Serious Internet Radio en Wiatraczek Audio.

Overige schijven:

Grensland Radio Tip Van De Week: Weet Dat Ik Bij Je Ben – Robert van Hemert
Moonlight Radio Ster Schijf Van De Week: Wat Ben Ik Zonder Jou – Frank L!ve
Q5 Radio Q5 Radioschijf: Als Ik Je Weer Zie – Thomas Acda & Paul De Munnik & Maan & Typhoon
Radio Veronique Promo Artiest Van De Week: Schuil Dan Maar Bij Mij – Brian More

jouw schijf ook aan en we plaatsen hem ook op deze pagina.

Nieuwe Releases

Arjan Venemann - In m'n Dromen

In m’n dromen – Arjan Venemann

Al geruime tijd staat Arjan normaal gesproken op de planken. Het afgelopen jaar viel dat helaas net even anders. Toch blijft hij niet stil zitten en brengt hij het prachtige lied ‘In m’n dromen’ uit. Een lied geschreven door Hans Aalbers en Arjan Venemann, welke dagelijks samenwerken vanuit de historische studio in Nederhorst den Berg. ‘In m’n dromen’ is met recht een gezellige volkse/piraten meezinger. In het dagelijks leven maakt Arjan uiteenlopende producties voor hoofdzakelijk Nederlandstalige artiesten. ’Hierdoor kwam mijn eigen carrière een beetje op een laag pitje te liggen, maar door de corona tijd is er wat meer tijd over om dit weer te gaan hervatten, ‘’aldus Venemann. Hij wil er in 2021 weer helemaal voor gaan, er liggen nog diverse leuke ideeën op de plank.

Sander Kwarten & Elz Bakker - Mijn Hart Huilt Om Jou

Mijn hart huilt om jou – Sander Kwarten & Elz Bakker

Sander Kwarten & Elz Bakker luiden 2021 in met het verrassende duet ‘Mijn hart huilt om jou’. In eerste instantie was het de bedoeling dat Elz deze door Emile Hartkamp geschreven en geproduceerde lied afgelopen november als solosingle zou uitbrengen. Omdat Emile erg onder de indruk was stuurde hij de track naar Robby Langendorff met de vraag of hij het nummer wilde uitbrengen op zijn platenlabel Cornelis Music. Robby had echter een ander idee. Hij gaf aan dat, als het nummer als duet zou worden opgenomen, een meerwaarde zou zijn voor de plaat. Robby stelde voor om Sander Kwarten samen met Elz uit te nodigen in de studio van Emile om een demo in te zingen te nemen. Dat resulteerde in het allereerste duet van Sander Kwarten & Elz Bakker. ’Mijn hart huilt om jou’ is in ieder geval een 100% volks nummer waarin wordt bezongen dat er bij de liefde ook vaak verdriet bestaat.

Bezinning - be schmaal

Bezinning – Bé Schmaal

Bé Schmaal is singer-songwriter en zingt voornamelijk in het Gronings. Schrijven doet hij over wat hij kent en meemaakt, recht vanuit het hart. Geen onderwerp, hoe persoonlijk ook, wordt geschuwd, waardoor u als luisteraar wordt meegenomen in het gevoelsleven van de zanger.
Met de single BEZINNING laat Bé Schmaal muzikaal zijn licht schijnen op de hedendaagse situatie. Bé Schmaal  heeft al een aantal singles morgen uitbrengen en  een aantal van zijn liedjes zijn samengebracht op het succesvolle album “Dattien bie zestig”  vier nummers zijn terug te vinden in de GRUNNEGER 1000 ,de meest populaire nummers samengesteld door de luisteraar van RTV Noord.

Ellen - Mein Leben

Mein leben – Zangeres Ellen

In Almelo en wijde omgeving weten ze het al jaren dat Ellen Leussink een zangeres is die op vele feesten en evenementen inzetbaar is. Of het nu gaat om Nederlandstalig – Duitstalig of Engelstalig. Ellen Leussink weet de juiste snaar te raken. Optreden doet ze niet alleen in Nederland maar ook bij onze Oosterburen en haar wens om dan ook een Duitstalige single uit te brengen is in vervulling gegaan. Angela Radtke en Tim Hemme hebben zorg gedragen voor de  muziek en tekst en alles in opgenomen in Studio “Het Atelier”.  Resultaat MEIN  LEBEN een echte Duitse Schlager. Enthousiastme is groot in huize Leussink en dat komt mede door de vele positieve reacties die ze ontvangt over deze single. 

Franky Falcon - Waarom

Waarom – Franky Falcon

Van het binnenkort te verschijnen jubileum album van Franky Falcon ’30 Jaar’ verschijnt de track ‘Waarom’ nu als voorloper op single. Hiermee heeft Franky Falcon een prachitge ballade op zak. ‘Waarom’ werd geschreven door niemand minder dan Jack van Raamsdonk en de productie lag in vertrouwde handen van Mario Veltman. Een passende videoclip zal deze release ondersteunen.

Dennis Jones - Zonder Jou

Zonder Jou (Dj Henry Remix) – Dennis Jones

Terwijl ‘Zonder Jou’ in de Matt Pop Mix momenteel volop airplay geniet en genoteerd staat in diverse hitlijsten verschijnt nu de DJ Henry Remix van de nieuwe single van Dennis Jones. DJ Henry is bekend van o.a. de megahit ‘Goeiemoggel’ en zijn samenwerkingen met Judith Peters. Hij stak ‘Zonder Jou’ van Dennis Jones in een reggae/reggaeton-achtig jasje. Momenteel legt Dennis Jones de laatste hand aan zijn binnenkort te verschijnen nieuwe album.

Dennis Eijkemans

Ver weg – Dennis Eijkemans

‘Ver Weg’ is de titel van de nieuwe single van zanger Dennis Eijkemans. Na het succes van zijn laatste single ‘Stapelgek Op Jou’, waarmee hij maandenlang op de radio te horen was, vond Dennis dat het tijd was voor iets nieuws. “’Stapelgek Op Jou’ werd enorm positief onthaald door vele radiostations en mensen waren enthousiast over het uptempo nummer. Daarom wilde ik opnieuw een track maken met een lekkere beat, maar deze keer met een rauw randje eraan”, vertelt Dennis. Het lied met pop/rock invloeden gaat over een lange afstandsrelatie en over de periode dat hij en zijn vriendin ver weg van elkaar woonden. Eijkemans: “Ik denk dat veel mensen zich zullen herkennen in het lied. Wanneer je veel van iemand houdt dan wil je dolgraag bij die persoon, zijn maar soms word dat verhinderd door afstand. Toen ik het liedje schreef woonde ik nog in België en mijn vriendin in Eindhoven. Dat was lastig, want daardoor konden we niet dagelijks bij elkaar zijn.” Bij het lied is ook een bijpassende videoclip gemaakt die is opgenomen in Eindhoven. Een leuk feitje: De single is afgemixed in de beroemde Wisseloord Studio’s in Hilversum waar o.a. Ilse de Lange en Anouk hun nummers opnemen.

Richard Ten Over - Jij Bent Mijn Leven

Jij bent mijn leven – Richard Ter Oever

‘Jij Bent Mijn Leven’ is de zesde single van de Utrechtse zanger Richard ten Oever. In samenwerking met tekstschrijver Patrick Kloos en JT Music, Jeffrey Tanis & Pascal de Vormer is deze single tot stand gekomen. “Jij Bent Mijn Leven“ is een nieuw nummer speciaal geschreven voor zijn vriendin. Hoe mooi kan het zijn dat je je liefdesleven kan vertalen in een liedje.We hebben weer een mooi product in handen” ,aldus een enthousiaste Richard. JT-Media is verantwoordelijk voor de videoclip die uiteraard te bewonderen is op alle bekende clipkanalen. Casper Janssen Music Promotion verzorgt de plugging en promotie. Hopelijk gaan de radiozenders in Nederland en België de single een kans geven en gaat hiermee een droom van Richard in vervulling.

Nelson Twinz - Showing Out

Showing Out – The Nelson Twinz

The Nelson Twinz zijn Tachena en Seantelle Nelson. Een Nederlandse tweeling van Surinaamse a:omst. Muziek is hun met de paplepel ingegoten. Vader is een bekende Surinaamse producer, trombonist/trompeBst en hun moeder die zangeres is, heeC in de jaren ‘90 deel uitgemaakt van de euro dance- act The Sonic Surfers. Tachena is verliefd geraakt op de gitaar, Seantelle op de keyboard. Opgewekt en zeer vriendelijk zijn deze dames die als doel hebben een glimlach te toveren op de gezichten van iedereen met wie zij in aanraking komen. Hun single, “2 Dollar 50”, deed het prima op heel wat radiostaMons in zowel België als Nederland (RTV Vlaardingen, Radio Mol, Stadsradio Vlaanderen, Team FM, LDM New York, en vele andere). Die plaat werd in London opgenomen, maar voor de opvolger ‘Be Together’ kwamen ze gewoon naar België. Topproducer Serge Ramaekers bleek de ‘perfect match’ voor de opname van deze song en die samenwerking werd hernieuwd voor ‘SHOWING OUT’

Jan Koevoet en Petra van Zundert - Ondersteboven

Ondersteboven – Jan Koevoet en Petra van zundert

“Ondersteboven” is de nieuwe duet single die Jan Koevoet en Petra van Zundert uitbrengen. De release is op 6 januari 2021. Het is dan 5 jaar geleden dat Jan Koevoet en Petra van Zundert voor de eerste keer spontaan het podium betraden. In die 5 jaar heeft het duo, naast het uitbrengen van hun eigen solo singles, in totaal zeven duet singles uitgebracht. “Ondersteboven” is een door het duo zelf geschreven en gecomponeerd liedje en opgenomen in de studio van Manfred Jongenelis.

De Vier Viltjes - Uitschuifbare Handjes

Uitschuifbare handjes – De Vier Viltjes

Het Brabantse viertal De Vier Viltjes heeft dé oplossing gevonden om ondanks de huidige maatregelen tóch de polonaise te kunnen lopen: uitschuifbare handjes! En zo luidt dus de titel van hun geweldige nieuwe single, welke geschreven werd door niemand minder dan René Karst en Alfred Voogd. Voor de productie van ‘Uitschuifbare Handjes’ was uiteraard topproducer Waylon van der Heijden verantwoordelijk. Hiermee hebben De Vier Viltjes weer een kneiter in handen.

Eveline Cannoot - Compleet

Compleet – Eveline Cannoot

Het nieuwe jaar is nog maar net gestart en daar is Ment-presentatrice en zangeres al terug met een nieuwe single. Na het popnummer ‘Stap voor Stap’ kiest ze nu voor een pakkende ballade. Geschreven en gecomponeerd door Sabien Tiels, geproduced door David Vervoort.
Dat Eveline zich Compleet voelt dat werd de laatste maanden wel duidelijk. In april bevalt ze van haar eerste kindje en dat alleen al is iets waar ze samen met haar partner Stijn enorm naar uitkijkt. Stijn is al 11 jaar haar steun en toeverlaat en ze draagt deze single dan ook op aan hem. ‘Het mag wel eens, om je partner te eren en hoe kan dat beter met een passend lied en zeker nu we in blijde verwachting zijn’, zegt Eveline. ‘Sabien heeft nogmaals bewezen dat ze op iemands lijf kan schrijven, want toen ik het de eerste keer hoorde voelde ik meteen dat het juist zat. Een relatie kent ups en downs, dat is de realiteit en dit wordt zo mooi weergegeven in dit nummer. Hopelijk voelen de mensen ook de liefde zinderen…’

ellinor Springstrike - what's your name

What’s Your Name – Ellinor Springstrike

Voor deze Zweedse zangeres was het een meer dan succesvol jaar als het gaat om haar muziek. “This Fire”  –  “Never too late”  – “A Country Christmas”en nu  aan de finish van 2020 “What’s your name”. De eerste drie waren goed voor airplay in  meer dan 100 landen en ook op Spotify was en is zij zeer succesvol. Aan dat succes zal zeker deze “What’s your name” worden toegevoegd. Voor 2021 heeft ze grote plannen waaronder het uitbrengen van een album en een internationale toer die haar o.a. in augustus naar Nederland en Belgie zal brengen.

Nicolien - In het licht van duizenden sterren

In het licht van duizenden sterren – Nicolien

Zingen is haar niet onbekend. Al jaren is dat haar hobby en onlangs is Nicolien de studio in gegaan voor het opnemen van een eigen single. Geschreven door Alma Loorbach en geproduceerd door ABC Music. Deze sympathieke zangeres uit Kloosterburen zal met deze single vele fans aan haar gaan binden,
“In het licht van duizenden sterren”zal zeker niet het laatste zijn wat we van Nicolien horen… ze heeft de smaak te pakken

Chris De Roo - Ik Loog Tegen Jou

Ik loog tegen jou – Chris De Roo

Eind december verschijnt de nieuwe single ‘Ik loog tegen jou’ van de sympathie Drentse zanger, Chris de Roo. De single is de opvolger van de meest recente singles ‘Honderdduizend stukken’ en ‘Het geluk lacht ons toe’. Samen met producer Jeff Zwart dook Chris de Roo de studio in. Al snel ontstond het idee voor ‘Ik loog tegen jou’; een emotionele semi-ballad die niet zal misstaan in Chris zijn live set en zeker te horen zal zijn op de radiozenders. Chris de Roo gaat al heel wat jaren mee in de entertainment branche en maakt van elke gelegenheid een feest. Zijn muziekkeuze en het contact met het publiek maken zijn optredens telkens tot een ware belevenis.

Rick Ter Meer - Wat Voelt Dit Goed

Wat voelt dit goed – Rick Ter Meer

Feest! In de breedste zin van het woord! Daar is waar Rick ter Meer voor staat. In de afgelopen jaren heeft de uit Eindhoven afkomstige zanger en tekstschrijver dit al meerdere keren bewezen. Met name de single ‘Ze bleek de dochter van de kastelein’ die Rick afgelopen maart lanceerde, heeft het ontzettend goed gedaan. Z’n nieuwste wapenfeit ‘Wat voelt dit goed’ bevat alle ingrediënten om dat succes te evenaren of zelfs te overtreffen. De tekst heeft de bijna 29 jarige entertainer zelf geschreven. Frank Verkooyen van The Boom!Music in De Meern is verantwoordelijk voor het top-arrangement.

Youri Sprenkels - Blijf Bij Mij

Blijf bij mij – Youri Sprenkels

Met de ballad ‘Blijf bij mij’ laat Youri Sprenkels horen dat hij muzikaal van alle markten thuis is. Met z’n vaste producer Frank Verkooyen ging hij brainstormen over nieuwe ideeën. Op internet kwamen ze een oorspronkelijk Kroatisch liedje tegen waarvan de melodielijn hem wel beviel. Frank heeft vervolgens een nieuw arrangement geproduceerd en gaf Femke Reuvers de opdracht om een tekst te schrijven. Het onderwerp waarin een voorbijgaande liefde bezongen wordt, sprak Youri erg aan. In ieder geval is het een prachtig luisterliedje waar ik trots op ben. Het is speciaal gemaakt voor de radiozenders en niet voor feestjes, want die gaan voorlopig toch nog niet door’, aldus Youri.

In 'T Hof - Voorbij

Voorbij – In ‘t Hof

“Voorbij” is behalve het gewenste antwoord op de Corona-crisis ook de nieuwe single van de Nijmeegse zanger- en liedjesschrijver Dirk-Wim in ’t Hof. Als In ’t Hof maakt hij al 25 jaar Nederlandstalige liedjes over alledag, met soms niet alledaagse teksten. In zijn nieuwste lied “Voorbij” ontwaart de luisteraar, door de alcohol en de rookdampen heen, een sfeervolle ode aan de liefde. “Voorbij” werd geproduceerd door de Eindhovense producer en multi-instrumentalist Gabriel Peeters en bevat een bijzondere cello-bijdrage van Mirte de Jong. De vorige single van In ’t Hof: “Liever verloren” werd in 2019 zeer goed ontvangen op de landelijke radio. Frits Spits roemde In ’t Hof en verkoos zijn lied “liever verloren” tot “karakterlied” in zijn programma De Taalstaat.

Robin van Beek - Zwerver

Zwerver – Robin van Beek

Wanneer de eerste klanken van “Zwerver” de ruimte vullen, blijf je luisteren. De warme stem van Robin van Beek vertelt het verhaal over een verwarde man, die we allemaal wel eens gezien hebben. Breekbaar, klein, melancholiek en vooral authentiek zingt Robin over de “Zwerver”, waar je spontaan van gaat houden. Nu het winterweer zich aankondigt en daarmee de temperatuur naar het 0-punt zakt, de dakloze opvang haar deuren extra openzet, brengt Robin van Beek warmte in de harten van ons allemaal. Na het beluisteren van zijn nieuwe single “Zwerver”, kan niemand meer zonder groeten of een extra hart onder de riem langs onze dak en thuisloze medemens lopen. Robin schreef de muziek met Davy Hitipeuw en Ralph van Manen en de tekst met Wim Rebergen.

Zus - Omdat je mij toch gek maakt

Ondat je mij toch gek maakt – Zus

Na het “Holland ’s Got Talent” avontuur van ZUS waar het team veel van geleerd heeft, gingen de dames op advies van Angela Groothuizen verder aan de slag om hun zangtechniek te verbeteren. Hans Aalbers maakte samen met Arjan Venneman dit aanstekelijke en catchy nummer als opvolger van Shalala en heeft het nummer weer duidelijk een eigen ZUS sound gegeven! De unieke clip werd gemaakt door Redgell Media. De opnames vonden een aantal maanden geleden plaats in “Het Nieuwe Kader” in Arnhem, een van de grootste green screen studio’s van Nederland. Hierdoor werd het mogelijk om alle dames in één keer in beeld te nemen en in diverse settings te plaatsen. Ook dit keer werd de hulp in geroepen van de danseressen Lisa, Myrthe, Nienke, Senna en choreografe Carmen van Drenth.

marck - laat ze maar praten

Laat ze maar praten – Marck

Hij scoorde met zijn debuutsingle “Comment ca va” in vele playlijsten in Nederland en Vlaanderen. Voor Mark de Jong , afkomstig uit het Groningse Doezum, reden genoeg om op zoek te gaan naar een waardig opvolger en die heeft die gevonden. Marck komt met “Laat ze maar praten” geschreven door Frank Verkooyen en uitgebracht op het Ear & Eye label.
“Laat ze maar praten” is de vrolijke noot in deze sombere tijden. Marck weet het zeker “Het gaat allemaal weer goed komen en 2021 zal het jaar zijn waarin we elkaar weer gaan ontmoeten op feesten en evenementen”.  De single is verkrijgbaar als download en via de streaming sites en je kunt hem aanvragen bij je favoriete radiostation. “ Laat ze maar praten”een single waar Marck  het jaar 2020 mee uitgaan en 2021 mee binnen treden

naomi jakobs - als ik jou zie

Als ik jou zie – Naomi Jakobs

Opnieuw bewijst Zuid Oost Drenthe dat het daar een muzikale grond is. Ieder jaar worden er daar nieuwe talenten ontdekt. Toen het jaar 2020 begon dacht Naomi Jakobs er nog niet aan maar tijdens de eerste lockdown i.v.m. Corona kreeg ze het idee om te gaan zingen. Iets wat ze al wel deed maar nog nooit in een studio en die droom wilde ze gaan verwezenlijken. De zoektocht ging beginnen en facebook bracht haar in de zomer bij Tim Hemme , de succesvolle componist uit Drenthe.  Een afspraak werd gemaakt en langzaam kreeg de droom van Naomi  tegenwoordig woonachtig in Klazienaveen vorm. Vele momenten van oefenen volgden en het enthousiasme werd met de week groter en resulteerde in een afspraak in de studio om een nummer op te nemen welke speciaal voor haar door Angela Radtke is geschreven  waarvoor de Tim Hemme de muziek heeft gecomponeerd en welke als titel “Als ik jou zie” heeft gekregen . In studio “Het Atelier”werd het nummer opgenomen en de droom werd werkelijkheid. Om hem geheel compleet te maken werd er ook een clip bij gemaakt door Purisa en het debuut van Naomi Jakobs is compleet. Vanaf vandaag te horen op de radio – te zien op TV en te downloaden en of streamen. En de wetenschap dat de droom is omgezet in een virus en dat Naomi samen met Tim al druk is met de muzikale plannen voor 2021 weten we dat we het hier hebben over een blijvertje.

Arno Sloot - Zjefke Is Getrouwd

Zjefke Is Getrouwd – Arno Sloot

Je zult het niet geloven, maar de oorspronkelijke versie van de nieuwe single van Arno Sloot, getiteld ‘Zjefke is getrouwd’, dateert uit het jaar 1903. Op internet staat te lezen dat componist Louis Charlus Last de basis heeft gelegd van dit lied dat later door oa. Willeke Alberti en de Marlets is gecoverd. Arno heeft naast de reguliere feestversie ook een Kersteditie opgenomen zodat deze elk jaar uit het stof kan worden gehaald. Arno liep al een tijdje met deze plaat in z’n gedachten. ‘Op een gegeven moment had ik een collega bij me en draaide het lied via bluetooth op de radio. Hij was het met me eens dat dit toch wel een lekker nummerke was. Ik ben vervolgens een tekst gaan schrijven en heb de S van Sjefke veranderd in een Z. Ik heb Jan vd Biggelaar ook gevraagd om een tekst op papier te zetten. Ik heb ze beide bij Manfred onder de neus geduwd en hij vond het concept van Jan net iets beter om uit te beelden in de videoclip.

Stefan Mondial - Vergeten Hoe Je Heette

Vergeten hoe je heetten – Stefan Mondial

De nieuwe single van Stefan Mondial, ‘Vergeten hoe je heette” is er weer eentje die helemaal in de lijn der verwachting ligt en sluit naadloos aan op de koers die hij vaart. Volks zoals je mag verwachten, maar vrolijk lekker meedeinend met het refrein, maar vooral herkenbaar als zijnde Stefan. Het Volkse genre is onmiskenbaar zijn DNA, en heeft daarmee al op vele podia dat met velen gedeeld, van Radio tot Televisie. Het succesvolle Schrijvers-Producers duo Emile Hartkamp & Norus Padidar, weten als geen ander hoe je dit genre moet invullen en dat laten ze dan ook weer goed zien op deze heerlijke plaat.

Steernvanger - Loat moar zitten dei snei

Loat moar zitten dei snei – Steernvanger

Feelgood folk, soms bijna country. En dat in het Gronings. Door de persoonlijke teksten, de sterke samenzang en de vaak vrolijke, soms ontroerende nummers, neemt Steernvanger je op enthousiaste wijze mee in hun muzikale vondsten en verhalen. Het plezier waarmee de mannen op het podium staan is aanstekelijk, waardoor je de neiging krijgt mee te zingen, ook als je de teksten niet verstaat. Maar zanger Dion licht de nummers in het Nederlands toe zodat je je altijd mee kunt laten voeren.
Steernvanger (‘Sterrenvanger’) bestaat uit Dion Bouwes (zang, gitaar), Dennis Krottje (gitaar), Marco Veldman (mondharmonica, zang, percussie), Bjorn Nuninga (bas, zang) en Matthijs Vogt (drums, zang, percussie).
OP DE RADIO
“Loat  moar zitten dei Snei” de nieuwste single van Steernvanger heeft op dinsdag 8 december zijn muzikale vuurdoop gehad op RTV Noord en is de opvolger van Mooie dag welke verscheen  in juli 2020. De band maakte voor deze vrolijke zomer hit een clip waarin de stad Groningen prachtig in beeld komt. Met meer dan 60.000 views is de clip online een grote hit en het nummer staat op dit moment – na 6 weken op 1 te hebben gestaan – op 3 in de Noord 9, de hitlijst van RTV Noord. Het nummer werd afgelopen zomer op nummer 14 genoteerd als hoogste nieuwe binnenkomer in de Zomerhit Top 60 van RTV Noord. Zelfs in België had Mooie dag succes met een nummer 1 notering in de dag top 3 en de meest gedraaide platen van jouwradio.be. De wereld in mien kop was ook al een regelrechte zomerhit: Superster op RTV Oost en bijna vijf maanden in de Noord 9, met een tweede plaats in de top 25 van 2018. Het nummer leverde Steernvanger een nominatie op voor de Bosklopper Bokaal. Dat de band gewaardeerd wordt door het radiopubliek mag duidelijk zijn: alle singles haalden de Noord 9.
OP HET PODIUM
Steernvanger trad onder meer op tijdens Eurosonic Noorderslag, Noorderzon, Bevrijdingsfestival Groningen, Drèents Liedtiesfestival (Atlas Theater), EchtErik Festival (Martiniplaza), Ede Staal Muziekfestival, en onder andere in Theater vanBeresteyn, Simplon, VanSlag en Nijend24.
VROUGER
In 2017 won het duo Dion Bouwes en Dennis Krottje het Grunneger Laidjesfestival met Duuster, één van de meest gedraaide Groninger singles van dat jaar (RTV Noord top 3). Het jaar daarna ging de winst wederom naar Dion, met de formatie Manlu, waarin ook Marco speelt. Dion en Dennis’ protestlied De moat is vol, over de Groninger aardbevingen, eindigde nipt op een tweede plaats bij de verkiezing Beste Groningstalige Song van 2017. Na de toevoeging van drums, bas, mondharmonica en de extra vocalen in 2018, werd het repertoire uitgebreid en het plezier op het podium nog groter. De band was compleet: Steernvanger zag het licht.

Vocalix - Keeping the Dream alive

Keep the dream alive – Vocalix

Vocalix sluit 2020 af met een cover van “Keeping the Dream alive”. Het originele “So lang’ man Traüme noch leben kann” werd in deze Engelstalige versie door de Duitse popgroep Freiheit in december 1988 uitgebracht. Het werd toen gretig als kerstnummer opgenomen in vele playlists en kerstcompilaties. Eindejaar 2020 brengt Vocalix een nieuwe versie, een “lockdown session” met thuisopnames, in een aangepast vierstemmig arrangement. Met het nummer brengen ze een boodschap van hoop, liefde en vrede aan iedereen die het in deze periode moeilijk heeft. “Verlies je dromen niet, blijf erin geloven, geef de moed en de hoop niet op”. Vocalix wenst allen een hoopvol en warm eindejaar en hoopt iedereen spoedig weer te kunnen verwelkomen op hun live concerten en optredens.

Glenda Peters - Fly Angel Fly

Fly angel fly – Glenda Peters

In 1985 won Glenda Peters de allereerste Soundmixshow met het nummer ‘One day I fly away’. Het was het begin van een lange carrière in de muziek. Glenda Peters: “Eind jaren 80 stuitte ik tijdens een zoektocht naar repertoire voor mijn album op een demo-opname van een compositie van Lucy Steymel en Roland de Leeuw. Het nummer haalde de selectie niet maar bleef een persoonlijke favoriet van me, en ik ben het sindsdien altijd live blijven zingen, zonder me nog te herinneren waar het destijds vandaan kwam en wie de auteurs waren. In deze periode waarin veel mensen -ook ikzelf- afscheid hebben moeten nemen van een dierbare kwam ik bij toeval in contact met de toenmalig partner van en huidige beheerder van de catalogus van de in 2006 overleden Lucy. Hij stuurde me een voor mij wellicht passende song. De schok was groot: alles viel samen. 35 jaar na dato vond ‘Fly Angel Fly’ via een onverwachte omweg precies op het goede moment zijn plek”. Een song over afscheid nemen en bezinning, passend in deze onzekere tijden. Gearrangeerd door Jan-Peter Bast. Met medewerking van New Gospel Sensation en Thierry Crommen (mondharmonica)

Arno Kolenbrander - Ik wil terug

Ik wil terug – Arno Kolenbrander

Na lange tijd heeft Arno besloten weer een ballad uit te brengen. Waarom?! In december 2019 hebben Arno en zijn vrouw besloten uit elkaar te gaan. Ondanks dat de beslissing van beide kanten kwam brak er toch een moeilijke maar vooral emotionele tijd aan. Een maand of 3 later postte Peter Groenendijk een nummer op facebook wat Arno in 1994 al bij hem als demo had ingezongen. Eigenlijk was het liedje helemaal vergeten door Arno, maar toen bleek dat een liedje van 26 jaar oud toch heel actueel kan zijn en je gewoon nog diep kan raken besloot hij gelijk dit nummer uit te willen gaan brengen. Arno hoopt dat hij met zijn nieuwe single “Ik wil terug” mensen net zo weet te raken zoals het hem afgelopen maart deed

Bep en Bert en de Nazaten - Met Kerst Kom Ik Naar Je Toe

Met kerst kom ik naar je toe – Bep en Bert en de Nazaten

Bep en Bert Bokking van de online zender TV de Gouwe Geit, luiden samen met hun buurvrouw Annie van der Spek, Gabber Atje, Sinterklaas en de Kerstman, de feestdagen in met een Kerstkraker puur sang! Om de mensen in deze bijzondere tijd even lekker op te vrolijken hebben Bep en Bert een heerlijk humoristisch Kerstnummer gemaakt: “Met Kerst kom ik naar je toe”! Een understatement in deze Coronatijd waarin we elkaar ter nauwer nood mogen bezoeken. Alle clichés mogen er wezen!

Danilo Wattez - Nog Eentje

Nog eentje – Danilo Wattez

Deze 22 jarige zanger uit het Drentse Elim , wist al vrij goed waar zijn talenten liggen. Na dat hij in 2018 als groot talent zijn racefiets noodgedwongen door blessures aan de kant moest zetten. Toen is hij zich gaan focussen op de muziek en dat resulteerde in 2018 in zijn debuut single “De Zon In Mij” waarna hij de smaak te pakken kreeg. En nu meld hij zich geregeld met een nieuwe plaat. Nu heeft hij zijn opvolger gevonden van zijn Hit “Zingen Op Ibiza” die door veel radio stations goed werd opgepakt. Ook nu is hij weer een samen werking aangegaan met Jeroen Russchen en Robert Vredeveld. Die zijn nieuwe single schreven “Nog Eentje”

Lytse Hille - Kleine Meid

Kleine meid – Lytse Hille

De Historie van de Nederlandstalige Muziek kent door de jaren heen vele Populaire genres. zo was het in de jaren 90 het de ietwat Schlagerachtige klanken van o.a Frans Bauer, Marianne Weber, de trends komen zo af en toe om de hoek kijken van jarenlang de Django Wagner Foxtrotjes tot en met de Reggaeton klanken van bijvoorbeeld John West. Een genre is altijd overeind gebleven, met soms grote Hits en aandacht en dan weer even niet, maar altijd blijven klinken in de huiskamers van de liefhebbers van het echte pure Volkse genre, dat bijna een stukje Nederlands Muzikaal Cultuurgoed is. Hierbij denkend aan de Zangeres zonder Naam, maar ook Johnny Jordaan. Liedjes en klanken puur en oprecht voorzien van teksten uit het leven gegrepen. De aandacht hiervoor is ook altijd terug te verwijzen naar de Piraten Stations die juist dit genre heeft behouden en omarmt, waardoor het niet uitgestorven is. Dit wetende en de liefde voor dit genre en doelgroep heeft er toe geleid dat Lytse Hille met zijn producers en schrijvers Emile Hartkamp & Norus Padidar de studio zijn ingegaan om dit sentiment te vertalen naar een liedje, dat direct omschreven zou kunnen en mogen worden als ’n Piraten Hit.

Britt Harks - Als Ze Toch Wisten

Als ze toch wisten – Britt Harks

Britt Harks maakt begin 2020 indruk met haar uitvoering van “Mag ik dan bij jou”. Het nummer viel goed in de smaak bij velen en ze werd veelvildig gedraaid bij de diverse radiostations. Maar natuurlijk was haar wens om eens een single op te nemen die speciaal voor haar werd geschreven en die droom is nu uitgekomen. Angela Radtke schreeft de tekst van “Als ze toch wisten”en Tim Hemme maakte de muziek erbij. En dat allemaal over een onderwerp die Britt zelf heeft aangedragen namelijk PESTEN. Een onderwerp waar niet genoeg aandacht voor kan worden gegeven. Vanaf vandaag is het nummer te downloaden en streamen via de diverse portals en kunnen we genieten van de nieuwe single van Britt Harks

Silvia Garcia - Met jou in mijn gedachten

Met jou in mijn gedachten – Silvia Garcia

Vele successsen heeft deze Vlaamse zangeres op haar naam staan. “Samen met jou”en “Breng me naar je toe”waren en zijn nog steeds succes nummers die veelvuldig gedraaid worden op de diverse radiostations. Silvia heeft de CORONA benut met het schrijven van nummers en dit is een van de resultaten. “Met jou in mijn gedachten” zal ongetwijfeld weer veelvuldig te horen zijn de komende maanden

Feestzanger René - Oh Wat Een Tijd

Oh wat een tijd – Feestzanger René

Ondanks het feit dat er momenteel geen optredens worden toegestaan presenteert Feestzanger René zijn nieuwe single ‘Oh Wat Een Tijd’. Hiermee brengt Feestzanger René een alternatief feestnummer wat inhaakt op de tijd waarin we leven. Hiervoor werkte Feestzanger René wederom samen met zijn vertrouwde team; Kees Tel verzorgde de productie en William ten Kate schoot de zomerse videoclip. Door de herkenbaarheid van het liedje zal naar verwachting heel Nederland en Vlaanderen binnenkort weer luidkeels meezingen met ‘Oh Wat Een Tijd’.

Michel le Fleur Music for Brand (Nero)

Music for brand – Michael Le Fleur

Michele Fiore, ook bekend als Michael Le Fleur, is een Muziek Producer, is een onafhankelijke producer.
Pianist, componist, arrangeur, creëert verschillende soorten muziekgenres, zijn stijl is AMBIENT MUSIC (Cafe ‘Del Mar)
LOUNGE / CHILLOUT / DEEP HOUSE / Rhythmic sound, het is boeiend.Hij heeft samenwerkingen met de belangrijkste platenmaatschappijen van Universal, UniversalMusic, Warner Music Sony Music.
Michele Fiore is een artistiek directeur, hij is zijn nieuwste muziekontwerp productie (PLAYA DE COSTA / Verenigde Staten 2020)
is te koop in alle GLOBAL DIGITAL STORE. Het wordt over de hele wereld verspreid door SONY MUSIC (Verenigde Staten).

 

Grad Damen - Oma's en Opoe's

Oma’s & Opoes – Grad Damen

Er staat volgens Grad Damen maar één vrouw bovenaan en dat is oma of opoe. Het zijn beide kinderlijke vervormingen van respectievelijk de woorden grootmama en grootmoeder. Ondanks dat Grad al een ander vlot liedje had klaarliggen om uit te brengen leek het hem vanwege de rare tijd beter om een mooi beladen levenslied te lanceren. Grad: ‘Als hopelijk alles volgend jaar weer normaal is lanceer ik alsnog het nummer wat op de plank ligt. Dat moet uiteindelijk weer boekingen opleveren en dat zit er voorlopig toch niet in. Ik heb het gevoel dat we tegenwoordig 20 jaar terug in de tijd zijn gaan leven. Veel mensen zitten thuis gekluisterd aan de radio of kijken clips op Youtube. De tekst van ‘Oma’s & Opoe’s’ heb ikzelf geschreven. In het geval van ‘Oma’s en Opoe’s’ was de melodielijn al bekend omdat het een cover betreft. Het onderwerp gaat over de beperkingen die zijn opgelegd om bij die doelgroep in de buurt te komen. Op een gegeven moment besef je hoe belangrijk die mensen in werkelijkheid zijn.

Henk Dissel - Kerstmis Van De Eeuw

Kerstmis van de eeuw – Henk Dissel

Henk zit al 2 jaar na te denken over een vrolijk uptempo kerst liedje, en hier is hij dan. Het is een typisch Henk Dissel liedje, en dan in de kerstsfeer! Het nummer is geschreven en opgenomen Harry Gerritsen, en is geproduceerd door Bas van den Heuvel, die al jaren de platen van Henk Dissel produceert. De clip is opgenomen in Henk zijn eigen huis die hij compleet heeft verbouwd en sinds 2019 hierin woont, de clip geeft een heel happy gevoel over het opzetten van kerst, waarin hij een beetje onhandig is.

Tinus Hoekstra - Zoals Ik Vroeger Deed

Zoals ik vroeger deed – Tinus Hoekstra

Niet één maar twee nummers staan er op de nieuwe single van Tinus Hoekstra. Naast de titelsong ‘Zoals ik vroeger deed’ heeft Femke Reuvers op dezelfde melodielijn ook de tekst geschreven van de bonustrack. ‘Onze kleine’. Tinus had zelf al een idee waar het liedje over moest gaan. ‘Die ingrediënten heeft Femke perfect weten te verwoorden in ‘Zoals ik vroeger deed’. Normaal gesproken breng ik vlotte liedjes uit, maar een beetje variatie kan ook geen kwaad. Omdat mijn vriendin Tessa zwanger is en eind december ons eerste kindje verwacht, twijfelde ik of ik daar een liedje over moest laten maken. Producer Frank Verkooyen wist me te overtuigen om het nummer als bonustrack toe te voegen. Ondanks dat we momenteel in een vreemde tijd leven vindt Tinus het belangrijk om in the picture te blijven. Hij hoopt dat beide tracks gedraaid worden bij de Nederlandstalige radiostations en natuurlijk veelvuldig gestreamd worden op Spotify.

Danny Canters - Stiekem Met Je Gedanst

Stiekem met je gedanst – Danny Canters

Ook al ligt alles stil in de entertainmentbranche en zijn er voorlopig geen optredens, toch blijft Danny Canters lekker bezig met wat hij het liefste doet: Muziek maken. Danny had al een aantal jaren het idee om het liedje Stiekem Gedanst van Toontje Lager in een nieuw, dansbaar jasje te steken, maar steeds kwam het er niet van. In deze Coronaperiode is inmiddels een avondje naar de kroeg al niet meer mogelijk, maar dansen mocht sowieso al niet meer…. Toch werd er stiekem zo links en rechts nog wel eens een dansje gewaagd. Vandaar dat Danny Canters het een leuk idee vond dit liedje juist in deze periode te releasen. Met hulp van zanger Frank van Weert & Danny’s vaste producer Waylon van der Heijden ontstond er in de studio een leuk, fris arrangement. Dus als het aan Danny ligt blijft iedereen de komende tijd lekker stiekem doordansen, maar dan wel nog even thuis helaas. Stiekem Met Je Gedanst is vanaf vandaag verkrijgbaar via de bekende download- en streamingportals. De bijhorende, 100% Coronaproof,

Henk Robbemond - Zonde Van De Tijd

Zonde van de tijd – Henk Robbemond

De in Dordrecht geboren en getogen Henk Robbemond (1968) is al vanaf zijn 12e jaar in demuziek actief als feest en volkszanger en trompettist. In 2017 debuteerde hij met de single ‘Ik Vraag U Lieve Heer’ en diverse singles volgden, waardoor Henk een graag geziene gast is op de podia’s. Nu verrast Henk met een gloednieuwe single ‘Zonde Van De Tijd’ welke nota bene geschreven is door songfestivalwinnaar Duncan Laurence. Het liedje kwam tot stand tijdens een speciaal georganiseerd writerscamp. Voor de productie van het uiterst vrolijke en pakkende ‘Zonde Van De Tijd’ is Sonic Solutions verantwoordelijk. In het dagelijks leven runt Henk samen met z’n vrouw een fitnesscentrum in Dordrecht, en daaromheen concentreert Henk zich volop op zijn zangcarrière. Met ‘Zonde Van De Tijd’ zou deze zomaar in een stroomversnelling terecht kunnen komen.

Robert Pater - Vertel Haar Van Mijn Spijt

Vertel haar van mijn spijt – Robert Pater

Met de gevoelige nieuwe single ‘Vertel Me Van Mijn Spijt’ presenteert Robert Pater een onvervalst levenslied, en laat Robert een andere kant van hem zien die we van hem gewend zijn. De single werd geschreven door niemand minder dan Frank Verkooyen, die de track vakkundig produceerde in de Boom Studio in de Meern. Robert Pater is niet meer weg te denken uit het Nederlandstalige hitzwezen en de afgelopen jaren weet hij hit na hit te scoren met liedjes als ‘Doe Met Me Wat Je Wilt’, ‘Eenzaam En Alleen’, ‘Ik Kan Jou Niet Vertrouwen’, ‘Geluk’ en ‘Zonder Grenzen Eindeloos’. Met deze nieuwe single zal Robert Pater dan ongetwijfeld ook weer gaan scoren. De carrière van Robert Pater ligt sowieso goed op koers; zijn laatste album ‘Geluk’ werd uiterst positief ontvangen, een BumaNL nominatie op zak en zijn hits zijn werkelijk overal te horen. Met ‘Vertel Haar Van Mijn Spijt’ heeft Robert een single in handen waarmee hij ook deze keer zijn fans op hun wenken zal bedienen.

Ray Smith - Alleen Voor Jou (Album)

Alleen voor jou (Album) – Ray Smith

In de afgelopen 4 jaar heeft Ray z’n naamsbekendheid behoorlijk zien groeien. Hij was al geliefd bij Indonesische mensen, maar ziet tegenwoordig z’n Facebookpagina vollopen met Nederlandse fans. Op het 13 tracks tellende album, dat bij Laurens van Wessel is opgenomen, staan volgens Ray 4 nummers waar je naar moet luisteren om de context te snappen. ‘Dat gaat om de ballad ‘Als je gaat’ waarin een muzikant van de Edwin Evers Band op indrukwekkende wijze de saxofoon bespeelt. Het lied ‘Geef mij je hand’ vertelt iets over PTSS wat ik op het werk meemaak, het zware nummer ‘Geef ze een kans’ waarin uitgelegd wordt dat het soms moeilijk is om je hoofd boven water te houden en de ultieme liefdesverklaring ‘Liefde’ naar m’n vrouw toe. In totaal heb ik 9 liedjes zelf geschreven en zijn er 2 afkomstig uit de pen van Frans Bauer. De overige 2 zijn Nederlandstalige bewerkingen van bekende liedjes’,

Robin Topper - Geef Mij Nog Een Kans

Geef mij nog een kans – Robin Topper

Mijn naam is Robin Topper en ben 35 jaar. Ik mag momenteel een nieuwe eigen single, ‘Geef mij nog een kans’, uitbrengen. Na vorig jaar mijn eerste eigen nummer ‘Maling aan’ uitgebracht te hebben, ben ik gaan samenwerken met Ger Oerlemans, hij heeft de volledige productie gedaan. Ger schreef “Geef mij nog een kans’ en het paste zeer goed bij mij. Deze nieuwe single heb ik uitgebracht op mijn eigen label: ‘Topper Music’. Dit nummer is voor mij een stap omhoog. ‘Maling aan’ was een echt feestnummer voor in de kroeg, maar met “Geef mij nog een kans’ hoop ik meer mensen te kunnen bereiken. Ik hoop dat de situatie snel beter wordt, zodat ik weer fysiek kan optreden bij mijn publiek.

Ron van Hoof - Als het Kerstfeest is

Als het kerstfeest is – Ron van Hoof

Dat Ron van Hoof niet kan niet stilzitten, hebben we de afgelopen maanden wel gemerkt. Tijdens de coronacrisis bracht hij toch nog even twee singles uit, en dit niet zonder succes. Al jaren lang liep Ron met de plannen rond om een kerstsingle uit te brengen, maar dat is er nooit van gekomen. Nu is het dan zover. Zn tiende single heeft de titel ‘Als het Kerstfeest is’. Het is een Kerstnummer met een boodschap zoals we van Ron gewend zijn. Het onderwerp heeft net iets meer inhoud dan de doorsnee teksten die de revue passeren. ‘Over het muzikale arrangement waren Laurens en ik het snel eens. Het lied moest een bigbandsound hebben met echte blaasinstrumenten aangevuld met vrolijke klanken. En dat is meer dan gelukt. Als klap op de vuurpijl kwam het idee om een kinderkoor mee te laten zingen.

Wie weet – Donny van der Roest

Met ‘En Dan Komt Ze Binnen’ scoorde de in Den Haag geboren zanger Donny van der Roest een kneiter van een hit die inmiddels al meer dan 1 miljoen Spotify streams heeft en ook op YouTube de 1 miljoen grens gepasseerd is. De sympathieke Donny komt nu met een geweldige nieuwe single met als titel ‘Wie Weet’ waarmee hij het succes van ‘En Dan Komt Ze Binnen’ zomaar eens zou kunnen evenaren, zo niet overtreffen. Voor ‘Wie Weet’ trok Donny wederom de studio in met het productieteam Sonic Solutions in Roosendaal, die al voor meerdere producties van Donny van der roest verantwoordelijk zijn. Kaska Producties verzorgde de videoclip. Donny van der Roest timmert al enkele jaren aan stevig aan de weg, en is een sterk opkomende zanger waarvan de verwachtingen hooggespannen zijn. Hij bracht diverse singles uit, waaronder ‘De Liefde Is Van Ons Allebei’ waarvoor niemand minder dan Jeffrey Heesen de tekst schreef en ‘Love Me Baby’,  een duet met Jordi Falcon. De single ‘En Dan Komt Ze Binnen’ groeide uit tot een hit in het land en hiermee maakte Donny een flinke stap voorwaarts in zijn carrière. Naar verwachting zal het hitgevoelige ‘Wie Weet’ zijn weg naar de hitlijsten dan ook zeker weten te vinden.

 

Kom een beetje dichterbij – Jeffrey Tanis

Na het succes van de zomerhit ‘Als Ik Naar Je Kijk’ presenteert Jeffrey Tanis een ijzersterke opvolger met ‘Kom Een Beetje Dichterbij’. De aandachtige luisteraar herkent hierin meteen de melodie van Rick Astley’s superhit ‘Never Gonna Give You Up’. Mede hierdoor is het liedje na een luisterbeurt al uit volle borst mee te zingen. Jeffrey Tanis is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. De 34-jarige van oorsprong Utrechtse zanger Jeffrey Tanis weet ons steeds te verassen met opvallende liedjes. Deze nieuwe track ‘Kom Een Beetje Dichterbij’ is dansbaar en opzwepend en Jeffrey hoopt dan ook dat succes van zijn vorige singles te evenaren, zo niet te overtreffen. De Nederlandse tekst werd geschreven door Linda Baarbe en de productie was in handen van Jeroen Hamer van Pro Recordings. Een passende videoclip zal deze release ondersteunen.

Alles heeft een tijd – Ricardo Hanenberg

De in ’s Hertogenbosch geboren Ricardo Hanenberg presenteert met zijn single ‘Alles Heeft Een Tijd’ een overtuigend debuut en een uiterst gezellige uptempo meezinger. De single kwam tot stand met Randy Watzeels, die de productie voor zijn rekening nam. Deze foxtrot zal naar verwachting dan ook binnenkort veelvuldig te horen zijn in het land en op de radio stations. Om het visueel kracht bij te zetten nam Ricardo Hanenberg natuurlijk ook een videoclip op, die volop te zien is op de bekende clip kanalen.

Chris Alfabeth - Waarom Is Er Niet Altijd Vrede If Every Day Was LIke Christmas

Waarom is er niet altijd vrede / If every day was like Christmas – Chris Alfabeth

Na de party hits ‘Lik Eens Ff Lekker Aan Mijn Lolly’ en ‘Kokosnoot Frikandel’ gooit de in ’s Hertogenbosch geboren entertainer Chris Alfabeth het over een andere boeg en presenteert hij een heuse kerstsingle met een serieuze boodschap.  In ‘Waarom Is Er Niet Altijd Vrede’ bezingt Chris het onrecht in de wereld en vraagt zich af waarom het niet anders kan. Desondanks weet hij in de bijbehorende videoclip toch weer een glimlach op ieders gezicht te toveren. Voor de productie is wederom topproducer Manfred Jongenelis verantwoordelijk, die ‘Waarom Is Er Niet Altijd Vrede’ in een passend arrangement stak. Chris Alfabeth is als DJ, presentator en entertainer al jarenlang actief en wist in het carnavalscircuit enkele hitjes te scoren. In het dagelijkse leven werkt Chris als ijscoman in een ijscowagen. Ron Schmid van VisualsMedia schoot een de bijbehorende videoclip bij ‘Waarom Is Er Niet Altijd Vrede’. De single én clip verschijnen zowel in het Nederlands en in het Engels. De Engelse titel is ‘If Every Day Was Like Christmas’.

Liz Mitchell - A Christmas Rose

A Christmas rose – Liz Mitchell

Liz Mitchell is wereldberoemd als dé stem van de legendarische wereldhits van Boney M. Als lead zangeres van deze succesformatie zong zij hits als “Daddy Cool”, “Ma Baker”, “Sunny”, “Rivers Of Babylon”, “Brown Girl In The Ring”, “Rasputin”, “Hooray! Hooray! It’s A Holi-Holiday”, “El Lute”, “I See A Boat On The River” etc. etc. etc.  Met ‘Mary’s Boy Child / Oh My Lord’ uit 1978 werd een van de grootste kerst hits ooit gescoord. Met ‘A Christmas Rose’ zet Liz Mitchell de koers in haar eentje voort; een sfeervolle kerstsong, gedragen door haar karakeristieke stem. Liz Mitchell is nog steeds een veelgevraagde zangeres en tourt met succes tot op de dag van vandaag over de gehele aardkloot om al die legendarische Boney M. hits ten gehore te brengen. Tevens is ze nog regelmatig te zien in grote TV shows, met name in Duitsland, waar ze nog steeds een superster is.

Annet Nikamp - Als Je Samen Aan Het Wonder Denkt

Als je samen aan het wonder denkt – Annet Nikamp

Na 13 singles met diverse genres te hebben uitgebracht, is het voor het eerst dat Annet een Kerstsingle uitbrengt. Het idee ontstond toen ze in 2018 door RTV Oost werd gevraagd op te treden tijdens de TV opname van de jaarlijkse special “Kerstnachtdienst in het dialect”. Naast enkele, op verzoek Christelijke liederen te zingen mocht ze zelf één lied naar eigen keuze in haar Sallands dialect live te zingen. Dit werd ”As ie en ik an ’t Wonder deankt”, een vrije vertaling op de muziek van ”Have yourself a merry little Christmas”. Aangezien dit lied zo’n grote indruk maakte bij vele kijkers en luisteraars, besloot Annet ook de Nederlandstalige versie te schrijven en nu in 2020 uit te brengen op single.

Jesse Jansen - Zo is de liefde Voor

Zo is de liefde – Jesse Jansen

De Brabantse zanger Jesse Jansen is zeker geen onbekende in de Nederlandstalige muziekwereld. Met zijn singles; “Ik heb het altijd al geweten”, een duet single met Bobby Prins: “Ik heb nog meer dan 1000 dromen” en de hit; “De dochter van de kastelein” heeft hij al veel successen geboekt de afgelopen jaren. Nu komt hij met een schitterende nieuwe single getiteld: “Zo is de liefde”. Deze prachtige ballade met mooie gitaren en een warme sound passen perfect in deze tijd van het jaar. De productie was in handen van de allround producer André Kooiman uit Raamsdonksveer, die voor Jesse Jansen deze prachtige en warm klinkende productie maakte.

Tommy Lips - De Hele Dag

De hele dag – Tommy Lips

In deze donkere, zware tijden is het belangrijk positiviteit en gezelligheid te brengen onder de mensen. Met het nummer ‘’De Hele Dag’’ is dat dan ook zeker het geval! De vrolijke klanken, de gezellige sfeer en het lekkere uptempo in het nummer, laten je even ontsnappen aan het leven van alledag en brengt je in gezellige feestsferen. De productie van de single ligt in handen van Laurens van Wessel, die het in Studio’69 te Zegge, vertolkte tot een echte feestplaat een typische ‘’Tommy Lips Sound’’. Tommy Lips die bekend staat om zijn meezingers en feestgarantie, heeft met deze nieuwe single zeker weer een lekkere feestplaat te pakken!

Alma Loorbach - Polderkiend

Polderkiend – Alma Loorbach

Alma Loorbach een zangeres die al jaren bekendheid geniet in Noord Nederland. En na een periode van rust is ze weer helemaal terug. Solo scoort ze nog steeds super met “Kleine Vredesduif”en met Peter Geurts heeft ze onlangs “Als de avondzon verdwijnt”ophgenomen en uitgebracht maar ook in het dialect weet ze te scoren. “Polderkiend” is daarvan het bewijs. Country nummer in het Gronings die de stempel die de stempel ‘eeuwig houdbaar’met verve mag en kan dragen

Zonder Jou (Matt Pop Radio Mix) – Dennis Jones

Met ‘Zonder Jou’ slaat Dennis Jones een hele nieuwe weg in. Samen met de internationaal befaamde producer Matt Pop stak Dennis Jones de jaren ’80 hit van Erik Mesie in een gloednieuw electro-pop jasje. Dennis Jones, die eind jaren ’80, begin jaren ’90 enkele Top 40 hits scoorde met ‘Don’t Wanna Give Up’ en ‘Heart Of Gold’ en zich sinds 2006 voornamelijk op Nederlandstalig repertoire concentreert, past zich met deze single moeiteloos aan aan het huidige muzieklandschap. Matt Pop heeft internationale bekendheid opgebouwd met remixen en producties voor internationale acts als Kim Wilde, Erasure, Rozalla, Cilla Black, Luv’, Hazell Dean, Nicki French, Bucks Fizz, Mai Tai, Ace Of Base, RuPaul, Latoya Jackson, Steps etc. In 1986 scoorde Toontje Lager zanger Erik Mesie een enorme hit met ‘Zonder Jou’, een Duitse vertaling van ‘Ohne Dich’ van de populaire Duitse band Münchner Freiheit. De nieuwe versie van Dennis Jones is in een actueel elctropop jasje gestoken waardoor ‘Zonder Jou’ nog even fris klinkt als in 1986. In Duitsland is men dermate enthousiast over de nieuwe versie van Dennis Jones dat Dennis benaderd is om deel uit te maken van een ’40 Jahre Münchner Freiheit’ Tribute album, waarvoor Dennis een andere song van Münchner Freiheit voor zijn rekening mocht nemen, en hij tussen bekende, voornamelijk Duitse, artiesten op het album staat. Cannonball Media schoot een passende videoclip welke op de bekende clipkanalen te zien is. ‘Zonder Jou’ is de voorloper van een gloednieuw nieuw album van Dennis Jones.

Ma Belle Amie – Maneaux & Tee-Set

Tee-Set was één van de weinige Nederlandse bands met internationaal gewicht. Ze scoorde hits als Don’t You Leave en She Likes Weeds, dat in de Nederlandse top 40 op nummer 1 belandde. Ronduit onsterfelijk werd de groep echter door Ma Belle Amie. Het liedje haalde in 1970 in diverse Europese landen de top 10 en stootte op de toonaangevende Amerikaanse Billboard Hot 100 door tot de top 5 – net als in Australië, Duitsland en Canada, Frankrijk, Italië en Zwitserland overigens. Zelfs in Afrika werd het nummer 1! Wereldwijd gingen er zes miljoen exemplaren van over de toonbank. En dat allemaal binnen één jaar. De Rotterdamse producer Jermano van Rabenswaay, ook bekend als Maneaux, was onder de indruk van het liedje, dat ruim vijftig jaar geleden door Hans van Eijck en Peter Tetteroo werd geschreven. Hij zag mogelijkheden om Ma Belle Amie via een moderne sound naar een nieuw en jonger publiek te tillen. Dankzij een moderne nieuwe beat, bestaande uit inspirerende marimba’s en violen, slaagde hij er in een prachtige eenheid te smeden, waarin de taal van de liefde samengaat met een vleugje zonneschijn. Dit is future pop in optima forma, gebouwd op een brug naar het verleden. Het is de kroon op twaalf jaar hard werken voor Jermano (22), wiens remix voor Yssi SB – Paper Zien (Remix) een gouden status heeft bereikt. Op deze plaat staan toonaangevende namen binnen de Nederlandse muziekindustrie, zoals D-Double, Henkie T, Jack, Sevn Alias en Josylvio. Maneaux’ veelzijdigheid is eindeloos. Opgegroeid binnen een familie van producers en muzikanten onderscheidt hij zich door zijn fenomenale muziekkennis. De productie waar hij zelf het meest trots op is, is nog niet uit, maar dat is slechts een kwestie van tijd. Dus stay tuned!

Hete Nacht – Delano Scheffer

Met ‘Hete Nacht’ presenteert de jonge zanger Delano Scheffer uit Arnhem zijn tweede single. Eerder dit jaar bracht Delano de single ‘Eliana’ op de makrt. Voor ‘Hete Nacht’ zocht Delano het productieteam van Sonic Solutions op en het resultaat is een heerlijke dansbare single met de nodige hitpotentie. Hiermee hoopt Delano meer voet aan de grond te krijgen in het artiesten landschap en zijn naamsbekendheid uit te breiden. Een bijpassende videoclip draait inmiddels volop op de clipkanalen.

Daar héj d’r weer een – Hugo Peeters

Hugo Peeters brengt met zijn nieuwe single ‘Daar Hèj D’r Weer Één’ de vrolijkheid in de corona crisis, waarin hij op ludieke wijze inhaakt op de mondkapjes die momenteel het toonbeeld zijn geworden van ons dagelijks leven. Hij maakte jarenlang onderdeel uit van het cabaret Trio Expantie en liet hierbij menig zaal bulderen van ’t lachen. Hij maakte furore als solozanger en is inmiddels een bekende naam in zingend Nederland. Met optredens in binnen en buitenland is hij al jaren succesvol actief als zanger. Hij heeft met 12 singles en 3 albums,  inmiddels een goedgevulde platenkoffer. Niet alleen als zanger, maar ook als tekstschrijver is hij zeer actief. Hij schreef liedjes voor o.a. Johan Vlemmix & Imca Marina. A3aan Drost, Colinda, Joost de Vries, Theo Mezz, Ruud Eikemans, e.v.a. Ook voor de uitreiking van de Gendtse vlag in 2008 schreef hij in Gendts Dialect het nummer, ‘Hier ien ons mooie durpke Gendt’. Dit was zelfs een seizoen lang te horen bij de spelersopkomst van het eerste elftal van De Bataven. Met Liedjes als ‘Geen Bloemen Voor Jou’, ‘Echte Vrienden’, ‘De Jongen Met De Mondharmonica’ e.v.a. is hij regelmatig te horen op diverse radiozenders in Nederland, België, Spanje en de Nederlandse Antillen. Niet alleen te horen, maar ook te zien is hij regelmatig op diverse clipzenders. Met een behoorlijke dosis humor en een gulle lach, zul je deze sympathieke Gendtse zanger dan ook niet snel meer vergeten en de nieuwe single ‘Daar Hej D’r Weer Één’ sluit dan ook naadloos aan op bovenstaande beschrijving en deze vrolijke meezinger zal bij menigeen een glimlach op het gezicht toveren. De opname en productie lag in vakkundige handen van Royal Music Productions en Hugo mag trots zijn op het resultaat.

Werelddag – André Kooistra

André Kooistra; beter bekend als de zingende brandweerman, komt weer met een super gezellig feestnummer, getiteld ‘Werelddag’. Werelddag’ is geschreven door Pascal de Vormer. De productie wordt uiteraard gedaan door Dylan van der Feen in de studio van BME. Na een aantal covers is het voor André weer tijd om een eigen nummer uit te brengen. Het was een tijdje zoeken naar een nummer dat bij André paste met het juiste feestgehalte en de “zogenaamde klik” met het nummer. “Toen Pascal mij dit nummer stuurde, was het direct raak!! Met de beat die Dylan eronder heeft gezet is het nummer af en helemaal naar mijn smaak. Een nummer waar ik trots op ben” aldus André. André is een feestzanger bij uitstek en weet zijn fans altijd weer aangenaam te verrassen met zijn gezellige meezingers. André heeft zijn plaats inmiddels weten te veroveren in Friesland en ver daarbuiten, zet menig café en feesttent op de kop en weet het publiek mee te krijgen met zijn gezellige meezingers.

Dave Jeltema - Ik wil jou

Ik wil jou – Dave Jeltema

Westervoort mag trots zijn op Dave Jeltema. Een zanger die alles in zich heeft om een feest net iets extra’s te geven. Het is dan ook niet vreemd dat Dave de studio in ois gegaan om een cd op te gaan nemen om zo zijn vele fans toch een klein stukje feest te geven in deze , ook voor artiesten, barre tijden. “Ik wil jou” is geschreven door Dave van Well en opgenomen in de Dutch Artist Music Studio in Nijmegen. De eerste reacties zijn zeer lovend en Dave is met Dave al in gesprek om begin 2021 een vervolg te geven aan deze single.

Lori Hardman - Holidays And Yesterdays

Holidays and Yesterdays – Lori Hardman

Winnaar van een Red Carpet Award 2020. Lori Hardman heeft al vele singles op haar naam staan en velen daarvan zijn internationaal goed gedraaid op de diverse radiostations. Ook deze nieuwe single “Holidays and Yesterdays”kon wel eens weer bijgeschreven in de lijst van meest succesvolle singles. Spanje – Engeland en Amerika hebben de single al omarmd. Het is naar onze mening nog een kwestie van dagen of ook hier zal Lori Hardman stevig in rotatie staan bij de diverse radiostations