Flitsschijf

Week 26

Flitsschijf

FLITSSCHIJF 220 Only Way Is Up — Robin Schulz & Izzy Bizu


“Only Way Is Up” is de nieuwste hit van de wereldberoemde DJ Robin Schulz, in samenwerking met de getalenteerde Britse zangeres Izzy Bizu. Uitgebracht op in juni 2024, is dit nummer een opbeurende dansplaat die gaat over optimisme en vooruitgang. Met een aanstekelijke mix van pop en EDM, vertegenwoordigt het liedje een gevoel van onstuitbare stijging, waarbij de tekst de luisteraar aanspoort om altijd naar boven te kijken en nooit op te geven.
De single is een showcase van Schulz’s kenmerkende beats en de betoverende vocalen van Bizu, die samen een krachtige boodschap van hoop en ambitie overbrengen. De herhaalde refrein “Only way is up, not coming down” benadrukt een gevoel van continue groei en vooruitgang. Het nummer is niet alleen een potentiële clubhit, maar ook een inspirerende soundtrack voor iedereen die streeft naar persoonlijke verbetering en succes. Met “Only Way Is Up” bewijst Robin Schulz wederom waarom hij een van de toonaangevende figuren in de elektronische muziekscene is, terwijl Izzy Bizu haar status als een van de meest veelbelovende talenten in de Britse muziek bevestigt. Dit nummer is ongetwijfeld een toevoeging aan de zomerse afspeellijsten en zal ongetwijfeld vele harten veroveren op de dansvloer en daarbuiten.
1.83.0-XKMNZL7F2NIHA67LXWGIVVDDIM.0.1-2
De FlitsSchijf is wekelijks te horen bij:
Flair FM, Glind Radio, Only Hits, Rivierenland Radio, Visual FM – Serious Internet Radio en Wiatraczek Audio.

Flitsschijven

ab67616d0000b273d96c5d2af7c42ab88f6f2029

Contigo — Rolf Sanchez & Emma Heesters

Emma Heesters, bekend om haar betoverende stem en pakkende melodieën, heeft samen met Rolf Sanchez een nieuwe single uitgebracht getiteld “Contigo”. Dit nummer is een vervolg op hun eerdere succesvolle samenwerking “Pa Olvidarte”, die in 2019 maar liefst 21 weken in de Nederlandse hitparade stond. “Contigo” is een mix van Nederlandse en Spaanse teksten, wat een unieke en meeslepende luisterervaring biedt. Het is een Nederlandse bewerking van het liedje “Canción Bonita” dat oorspronkelijk is opgenomen door Carlos Vives en Ricky Martin. Met “Contigo” brengen Heesters en Sanchez een frisse wind in de muziekscene, waarbij ze hun talenten bundelen om een nummer te creëren dat zowel de harten van Nederlandse als internationale luisteraars zal veroveren.

1.86.0-3N7ZFYJWHWA7JR5RRPQT2EKRCQ.0.1-7

Please Please Please — Sabrina Carpenter

Sabrina Carpenter’s nummer “Please Please Please” is de tweede single van haar zesde studioalbum “Short n’ Sweet” en werd uitgebracht op 6 juni 2024. De tekst verkent de uitdagingen van het houden van iemand die misschien niet altijd de beste beslissingen neemt, en benadrukt Carpenters wens om zowel haar relatie als haar trots te beschermen. Met een mix van affectie, frustratie en bezorgdheid. Het liedje weerspiegelen de angst voor hartzeer en de hoop dat haar geliefde de twijfelaars ongelijk zal bewijzen. Carpenter’s vermogen om kwetsbaarheid en kracht te combineren in haar muziek maakt “Please Please Please” een opvallend en herkenbaar liedje dat zeker nog lang in de harten van fans zal blijven resoneren.

artworks-4zxenP2MNMmOygiQ-rCn09g-t500x500

You’re Mines Still — Patty Lou

Deze week is de Flitsschijf bijzonder, we draaien zowel de Nederlandse als Engelse versie van de nieuwe singel van Pat Lou. Haar nummer “You’re Mines Still” (“Nog Steeds van Mij”) heeft een frisse wind door de muziekwereld gebracht. Deze track, die een diepe emotionele lading draagt, is onlangs opnieuw gemixt door Django Black, wat een nieuwe dimensie toevoegt aan het al krachtige lied. De remix combineert Patty’s hartstochtelijke vocalen met een opzwepende dansenergie, waardoor het een hit is op zowel de radio als de dansvloer. Fans kunnen de track streamen op alle grote platforms en de remix is beschikbaar in verschillende versies, waaronder een Nederlandse vertaling en een extended versie. Patty Lou blijft indruk maken met haar vermogen om muziek te creëren die resoneert met een breed publiek. “You’re Mines Still” is niet alleen een liedje, het is een ervaring die luisteraars uitnodigt om hun eigen emoties te verkennen en te delen. Het is duidelijk dat Patty Lou een artiest is om in de gaten te houden, met een talent dat zich blijft ontwikkelen en een stem die blijft echoën in de harten van haar fans.

7d0ffc33-37cd-47ff-b1c3-dc88d48f20d7

Ik Wil Dat Je Liegt — Maksim & Hannah Mae

Het liedje “Ik wil dat je liegt” van Maksim en Hannah Mae is een emotioneel beladen nummer dat de complexiteit van relaties en de pijn van onbeantwoorde liefde verkent. De tekst spreekt over de wens om bedrogen te worden als een wanhopige poging om de realiteit van een verbroken relatie te ontvluchten. Met de herhaalde regel “Ik wil dat je liegt, alsjeblieft”, smeekt het duo om een zoete illusie boven de bittere waarheid. De muziek combineert moderne pop met subtiele elektronische elementen, wat zorgt voor een dynamisch en aangrijpend geluid. De stemmen van Maksim en Hannah Mae vullen elkaar perfect aan, waarbij hun harmonieën de emotionele diepte van het nummer versterken. De productie, verzorgd door The Companions, is zowel gepolijst als rauw, waardoor de luisteraar zich volledig kan onderdompelen in de ervaring van het lied. “Ik wil dat je liegt” is niet alleen een getuigenis van de talenten van Maksim en Hannah Mae, maar ook een universeel verhaal over liefde, verlies en de menselijke behoefte aan verbinding. Het is een nummer dat blijft hangen, lang nadat de laatste noot is vervlogen.

1.83.0-SYPLOPB2VIL6CPGVHKHKA22B5A.0.2-9

Shut Up And Dance — Sophie and the Giants

Het nummer “Shut Up And Dance” van Sophie and the Giants is een opzwepende oproep om je zorgen opzij te zetten en je over te geven aan de muziek. Het is een energieke anthem die luisteraars aanspoort om zichzelf te verliezen in het geluid en liefde in hun hart te vinden. De track laat de kenmerkende energieke sound van de band horen, waarbij aanstekelijke melodieën worden gecombineerd met pulserende beats. Het liedje, dat net geen drie minuten duurt, vangt een vreugdevolle viering van loslaten en het omarmen van het moment. “Shut Up And Dance” is niet alleen een feestnummer, maar ook een uitnodiging om de vrijheid en vreugde die muziek kan brengen te omarmen, zelfs in de meest alledaagse momenten.

1.83.0-ZHQAEWXR5TBULBKV5KMQTWXPU4.0.2-0

Forever — Loreen

Loreen, de Zweedse zangeres die bekend staat om haar overwinning op het Eurovisiesongfestival met het nummer “Euphoria” en “Tatoo”, heeft een nieuwe single uitgebracht getiteld “Forever”. Het liedje werd uitgebracht een dag voor haar intervalact optreden tijdens de grote finale van het Eurovisiesongfestival 2024 in Malmö in Zweden. “Forever” is geschreven door Loreen en Boy Matthews (Duke Dumont) het is een opzwepend dansnummer dat ongetwijfeld een clubklassieker zal worden. Met haar single “Forever” blijft Loreen haar reputatie als een krachtige en inspirerende artiest versterken.

ab67616d0000b273fc683d3fd1cb8403bc9d7b44

Tikkie Voor De Tranen — Ruben Annink & Roxanne Hazes

Het nummer “Tikkie voor de Tranen” is een emotioneel geladen duet van Ruben Annink en Roxeanne Hazes. De samenwerking tussen deze twee artiesten brengt een unieke mix van hun individuele stijlen, wat resulteert in een krachtig en ontroerend nummer dat zeker veel luisteraars zal raken. Het liedje vertelt het verhaal van een verbroken relatie en de nasleep ervan, waarbij beide partijen worstelen met de gevoelens van verlies en spijt. De tekst spreekt over het niet willen tegenkomen van een ex-partner in de stad, het delen van rekeningen, en het sturen van een ‘tikkie’ voor de tranen die de ander nooit heeft gehad.  Met zijn diepgaande teksten en de emotionele uitvoering van beide artiesten, is “Tikkie voor de Tranen” een nummer dat de complexiteit van menselijke relaties en de pijn van een gebroken hart verkent. Het is een lied dat lang in je gedachten blijft hangen, lang nadat de laatste noot is vervlogen.

56507b1d-afab-4d62-b548-f54acf863170

Good To You — Ilse Delange

“Good To You” van Ilse DeLange is een lied dat de complexiteit van relaties en de pijn van onbeantwoorde liefde verkent. Uitgebracht op 25 april 2024 als onderdeel van haar album ‘Tainted’, biedt het nummer een introspectieve blik op de worstelingen van het geven zonder iets terug te krijgen. Ilse’s teksten zijn doordrenkt met emotie en zelfreflectie, met regels die de luisteraar uitnodigen om na te denken over hun eigen ervaringen met liefde en verlies. De vraag “Wasn’t I good to you?” wordt een terugkerend thema, dat de zoektocht naar erkenning en waardering in een relatie benadrukt. Ilse DeLange combineert “Good To You” country-invloeden met popmelodieën, wat resulteert in een geluid dat zowel vertrouwd als vernieuwend is.

Voor je ‘t weet — Tino Martin & Anouk

Het lied “Voor je ‘t Weet” van Tino Martin en Anouk is een aangrijpende weergave van de geleidelijke vervreemding binnen een relatie. Uitgebracht op 19 april 2024, vertelt het nummer het verhaal van twee geliefden die langzaam uit elkaar groeien, waarbij de dagelijkse routine hen scheidt tot ze zich realiseren dat ze niet langer een eenheid vormen. De songtekst is doordrenkt met een gevoel van melancholie en het onvermijdelijke. De regels “Voor je het weet zit ik alleen aan een tafel / En voor je het weet kom ik steeds later thuis” illustreren hoe gemakkelijk het is om in een sleur te raken zonder het te merken. De samenwerking tussen Tino Martin en Anouk brengt een unieke synergie van hun stemmen, waarbij de krachtige emoties van het nummer worden versterkt.  “Voor je ‘t Weet” is niet alleen een lied, maar ook een spiegel voor velen die zich in soortgelijke situaties bevinden. Het nodigt luisteraars uit om na te denken over hun eigen relaties en de kleine momenten die, als ze niet worden gekoesterd, tot eenzaamheid kunnen leiden, zelfs als men fysiek samen is. Met zijn diepgaande tekst en meeslepende melodie is “Voor je ‘t Weet” een treffend voorbeeld van de moderne Nederlandse popmuziek.

1.73.0-23O-EV7AFQ4L6BWTUIU4SA2LG2I6RU.0.2-3

Alibi — Ella Henderson & Rudimental

Ella Henderson’s nummer “Alibi”, in samenwerking met Rudimental, is een krachtige popsong die de luisteraar meeneemt op een emotionele reis. De track, die deel uitmaakt van haar album “You Ain’t Got No Alibi”, combineert Henderson’s kenmerkende soulvolle stem met de energieke drum-en-basstijl van Rudimental. Het liedje gaat over een vrouw die haar partner confronteert met zijn ontrouw, verpakt in een aanstekelijke melodie die zowel de pijn als de empowerment van de situatie weerspiegelt. De tekst van “Alibi” is doordrenkt met krachtige beelden en een sterke boodschap van zelfrespect en wraak. Henderson beschrijft hoe ze licht werpt op de leugens van haar partner en zijn ‘paradijs’ in brand steekt, een metafoor voor het vernietigen van de illusie die hij heeft gecreëerd. De herhaalde regels “You ain’t got no, you ain’t got no, you ain’t got no alibi” benadrukken het idee dat er geen excuus is voor verraad. “Alibi” is een voorbeeld van moderne popmuziek die emotionele diepgang combineert met dansbare ritmes, waardoor het een hit is die zowel op de radio als op de dansvloer thuishoort.

Sugardaddy — Roxy Dekker

Roxy Dekker werd bekend via TikTok, waar ze stukjes van Sugardaddy al vijf weken als een snack voor de neus van fans hield. Dit moest de derde klapper worden na het grote succes van Anne-Fleur vakantie en Satisfyer én de Edison en 3FM-award voor beste nieuwkomer. Het werkte. Fans zongen op Paaspop afgelopen weekend massaal mee, terwijl het lied niet eens uit was. De ‘video’ met alleen audio is zelfs trending op YouTube, terwijl kijkers alleen tegen de zij van Roxy aankijken. Ze heeft het lied mede geschreven, samen met onder anderen Julian Vahle. Die produceerde het ook. Julian is de zoon van Linda de Mol. Hij timmert al een tijdje aan de weg als producer en songwriter en werkte mee aan liedjes van Maan en Meau. Hij schreef ook mee aan Satisfyer, dat nog altijd bij de meest gestreamde nummers van het moment hoort (20 miljoen in totaal op Spotify). Wat is haar volgende stap?

1200x1200bb (3)

Jolene — Beyonce

De Amerikaanse countryzangeres Dolly Parton is enthousiast over de cover die Beyoncé maakte van haar hit ‘Jolene’ uit 1973. Hoewel het nummer ‘Jolene’ al talloze keren is gecoverd, stond een versie van Beyoncé al lang op het verlanglijstje van Dolly Parton. “Zou dat niet geweldig zijn?”, vroeg ze zich in 2022 al af tijdens een interview in ‘The daily show’. “De dag dat ze ‘Jolene’ uitbrengt, zou een geweldige dag zijn voor mij.” De melodie is hetzelfde, maar de tekst is behoorlijk aangepast. Waar Dolly Parton in de oorspronkelijke versie Jolene smeekt om haar man met rust te laten, klinkt de tekst van Beyoncé veel krachtiger. De versie van Beyoncé zou op die manier verwijzen naar haar eigen man Jay-Z en het overspel dat hij heeft gepleegd. Het is trouwens niet de eerste keer dat ze in een nummer verwijst naar een vrouw die haar man wil afnemen. Hoe dan ook is Dolly Parton zelf bijzonder enthousiast over de cover. “Wow, ik heb het nummer net gehoord”, schrijft ze op sociale media. “Beyoncé geeft Jolene wat problemen en dat verdient ze.”

Human — Lenny Kravitz

Met de single TK421 liet Lenny Kravitz vorig jaar zijn publiek kennis maken met de sound die op zijn nieuwe album centraal zal staan. Datzelfde album (waarvan Human de nieuwste single is) zal vanaf 24 mei verkrijgbaar zijn en draagt de titel Blue Electric Light. De twaalf nieuwe songs schreef Kavitz zelf en nam deze vervolgens op in zijn studio op de Bahama’s. Samen met zijn oude gitarist Craig Ross bespeelde hij ook nog eens de meeste instrumenten. Kravitz’ recentste creatie heeft namelijk alles wat we anno 2024 van een nummer van hem verwachten: een chille groove, wat elektronische extra’s en vanzelfsprekend het meeslepende zwoele stemgeluid van de man zelf. ‘I am here to be human’ horen we hem in het refrein zingen; iets dat ergens wel perfect in lijn ligt met zijn ‘Let Love Rule’-slogan. Over de nieuwe single Human zegt Kravitz: ‘Het gaat over het vieren en vertrouwen op het levensproces en mens zijn met alle zogenaamde fouten en avonturen van het leven. We zijn spirituele wezens die een menselijk bestaan hebben en we zijn hier om te leren en onszelf te vinden’. Op 1 juli keert Kravitz overigens terug op Nederlandse bodem en zal hij een wervelend concert geven in de Amsterdamse Ziggo Dome.

433114470_3738582169751842_1771313238341747923_n

Been Like This — Meghan Trainor T-Pain

Op 14 juni verschijnt Timeless, een gloednieuw album van Meghan Trainer. Deze plaat verschijnt exact tien jaar nadat ze wereldwijd doorbrak met de hit All About That Base. Trainer is inmiddels meer dan zangeres alleen. In haar privéleven is ze namelijk moeder van twee zonen en gelukkig getrouwd met de Amerikaanse acteur Daryl Sabara. Op haar nieuwe album benadert Trainor thema’s als zelfliefde en empowerment met meer zelfvertrouwen dan ooit tevoren, die tot leven worden gebracht door slimme teksten en kenmerkende producties. Voor de eerste single Been Like This is ze gaan samenwerken met T-Pain. Over het werken met Trainor vertelde T-Pain: “Ik heb MAANDEN samengewerkt met Meghans echtgenoot en manager om haar te verrassen voor haar verjaardag. Ze is al heel lang fan van mij en het gevoel is absoluut wederzijds. Ik denk dat we samen zijn gekomen op een manier die een perfecte mix van stijlen is, waardoor iedereen er klaar voor is om snel weer samen te werken. T-Pain en M-Train, de samenwerking waarvan je niet wist dat je die wilde, maar die je nodig had.”