Flits Schijf

Week 22

 

Rain On Me

Lady Gaga & Ariana Grande

00-Flitsschijf Week 22-2020 - Lady Gaga & Ariana Grande - Rain On Me
De FlitsSchijf is wekelijks te horen bij: Azzurro Radio, Glind Radio, Htr Radio, Moonlight Radio, Q5 Radio, Radio Demusketiers, Radio Friesland, Radio Muziek Palet, Radio Noordzij, Radio Veronique, Starlight Web Radio en Wiatraczek Audio.

Overige schijven:

Grensland Radio Tip Van De Week: Zolang Er Sterren Aan De Hemel Staan – Melissa Smilda
Moonlight Radio Oranje Ster Van De Week: Mijn Mooiste Gedachte – Johan Moreno
Q5 Radio Q5 Radioschijf: Waar Sta Jij? – Bep en Bert
Radio Muziek Palet Uitblinker Van De Week: Zij Is Mooi – Dave Dekker 
Radio Veronique Promo Artiest Van De Week: Laat De Zon Maar Komen – Alex

Meld jouw schijf ook aan en we plaatsen hem ook op deze pagina.

Nieuwe Releases

Benooz

Van alles wat – Benooz

Het is alweer de zesde single van BenooZ en gezien de andere vijf singles kun je over het repertoire van BenooZ met zekerheid zeggen dat het “van alles wat” is. Van BenooZ is bekend dat je van hem geen levenslied mag verwachten alhoewel zijn eerste single “Prachtige vrouw” dit toch een beetje was. Nee BenooZ maakt liever een beetje Neder rock achtige muziek. BenooZ oftewel Ben van Hoof schrijft al zijn teksten en muziek zelf en ook bij zijn nieuwe single is dit zo. De teksten zijn niet in het genre “Ik hou van jou en blijf je trouw” maar zijn toch altijd net iets anders en toch goed te begrijpen. De composities zijn altijd vreemde akkoordenschema’s en verrassende modulaties. De arrangementen van de nummers zijn niet alledaags.

Daniel Metz

Het is jouw lach – Daniel Metz

De naam Daniël Metz is inmiddels al aardig ingeburgerd in de Nederlandse muziekwereld. Al vele jaren verzorgt deze Amelander veel werk op de achtergrond. In zijn eigen studio ‘Daniël Metz Music’ produceert hij orkestbanden voor tal van artiesten. In 2018 bracht Daniël de single ‘Tik ‘m aan’ uit. Vanwege het grote succes lanceerde hij in datzelfde jaar de opvolger ‘Jagen door de sneeuw’. De ex-accordeonist van The Mon Amour Band had een agenda vol met optredens, maar die vielen vanwege de coronacrisis allemaal weg. ‘Er kwam dus meer ruimte in m’n agenda. Ik dacht dit is een goed moment om het vrolijke nummer ‘Het is jouw lach’ uit te brengen. Femke Reuvers schreef de pakkende tekst op een lied van Odair José.

Dave Dekker

Zij is mooi – Dave Dekker

Dave Dekker is een duizendpoot die niet voor een gat te vangen is, Musical, Real life soap, TV shows, allemaal dingen die hij heeft gedaan met groot succes. Het zingen blijft voor hem enorm aanstekelijk, ook in deze vrij lastig tijd voor artiesten. Deze nieuwe single heeft Dave geschreven en gecomponeerd met o.a. Ruben Annink (bekend van o.a. het tv programma Beste Zangers van Nederland), maar ook zijn team die we kennen van o.a. “De nacht is van ons” en “Echte vriendschap”. De song is geschreven voor zijn vriendin Ginny. Op 10 Juni (op Dave zijn verjaardag) trakteert hij op de videoclip van deze prachtige en gevoelige singel, waarin zijn vriendin Ginny ook centraal zal staan.

Melissa Smilda

Zolang er sterren aan de hemel staan – Melissa Smilda

Na haar single ‘Ik wil dat jij meteen ook gaat’, die geschreven en geproduceerd werd door Emile Hartkamp & Norus Padidar, stond er een ding voor haar als een paal boven water…….. hier voel ik me thuis, en dit zijn de klanken die ik bij de Nederlandstalige Volkse Muziek zo graag wil horen.  Was deze start een en al gezelligheid, en werkte overal bij haar optredens, nu is er gekozen voor een ietwat rustiger voelend liedje waarbij het bijzonder is dat dit uiteindelijk ook weer herkenbaar en tevens gezellig klinkt. ‘Zolang Er Sterren Aan De Hemel Staan’ is nou net een liedje in zijn ritme, arrangement en tekst dat door bijna niemand meer vertolkt word. Wel in een jasje van nu, maar voelend alsof je het al jaren kent.

perry zuidam

Billen in het zand – Perry Zuidam

Na een zwoele zotte zomer op de camping brengt Perry Zuidam de aankomende zomer door met “de billen in het zand”. Inmiddels zijn we van Perry Zuidam gewend dat hij in het zomer seizoen met een nieuwe plaat komt. Dit keer komt Perry Zuidam met het nummer “Billen in het zand” wat geschreven en gecomponeerd is door Pascal de Vormer en Laurens van Wessel. De Happy Feeling Sound die Perry zich heeft aangemeten is zeker weer goed terug te horen in de single. “Billen in het zand” brengt ons naar de gezellige Hollandse vakantiestemming op het strand. Het is absoluut de single, die het ultieme Hollandse zomerse gevoel teweegbrengt, met een stukje nostalgie waar we allemaal gek op zijn.

Zingen op Ibiza – Danilo Wattez

Met ‘Zingen op Ibiza’ geeft Danilo invulling aan een nieuw avontuur. Alhoewel dat avontuur zich al een tijdje terug af- speelde, toen Corona nog onbekend was. Hij was geboekt voor een optreden op Ibiza en koppelde daar een vakantie aan vast. Op Ibiza Airport kreeg hij toevalligerwijs een re- gelrechte Spaanse schoonheid in het vizier. Haar verschij- ning was verbluffend en hun blikken kruisten elkaar. En niet alleen dat. Het leek alsof de tijd bevroor en ze elkaar een tijd lang gebiologeerd aankeken. Ze begroetten elkaar elk in hun eigen taal. Zij zei ‘Ola’, Danilo beantwoordde dat met ‘Hallo.’Daar bleef het op dat moment bij. ,,De sprakeloosheid van dat moment is toch lang tussen mijn oren blijven zitten’’, vertelt de zanger. ,,Maar het inspireerde me wel tot mijn nieuwe liedje, want voor die schoonheid wil ik ‘Zingen op Ibiza’.

Door jou ga ik nu weer leven – Frank Verkooyen en Colinda

Omdat niemand weet hoe het gaat met de komende vakantie hebben Frank (Verkooyen) en Colinda (Pronk) besloten om Griekenland dit jaar maar naar je toe te laten komen. Hun tweede duet-single ‘Door jou ga ik nu weer leven’ zorgt in ieder geval voor vrolijke Griekse klanken die ook in de achtertuin voor gezelligheid zullen zorgen. Het uptempo lied, geschreven door Frank Verkooyen en Frank Berghuis, heeft in ieder geval de potentie om een zomerhit te worden.

Mijn mooiste gedachte – Johan Moreno

Als Johan Moreno aan z’n vrouw Bianca denkt, gaat zijn hart na bijna 12.5 jaar huwelijk nog steeds sneller kloppen. De tekst van z’n nieuwe single ‘Mijn mooiste gedachte’ is als het ware op z’n lijf geschreven. Johan hoorde de oorspronkelijke versie van Dennie Christian op de radio en kreeg het niet meer uit zijn gedachten. Hij besprak het met Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw die hem adviseerde om het nummer in een nieuw jasje te gieten. Het lied is afgelopen januari opgenomen bij Kees Tel. Op advies van Johan heeft Kees het lied sneller gemaakt zodat het nog dansbaarder is geworden. Kees heeft er vervolgens zijn eigen draai aan gegeven en het resultaat mag er zijn.

1,5 meter bier – Johnny Romein

De deuren gingen binnen een uur dicht, de tap gesloten en iedereen naar buiten en wat toen nog niet duidelijk was voor hoe lang ? Als er een artiest is die positief is en met ’n lach en gezelligheid, daar waar kan, en de horeca kent als geen ander dan is dat zeker Johnny Romein. Samen met zijn producers Emile Hartkamp & Norus Padidar werd er gezocht naar een lied vol gezelligheid voor Horeca Nederland en alle fans van het Nederlandse lied. Nou het idee kwam al snel uit de pen, en zie en hoor daar het resultaat heeft alles in zich waarvoor het bedacht is.  Al is het nog kleinschalig, maar 1 juni gaan de eerste stappen weer gemaakt worden in de horeca, onder de nodige voorwaarden en beperkingen, waaronder de 1,5 meter afstand houden. Dat was meteen de aanzet om tot een heerlijke vrolijke en feestelijke Kroegenknaller te komen, met een hele vette knipoog naar die 1,5 meter.  

Ze is zo lekker – Tinus Hoekstra

De zanger uit Doetichem wilde graag een lekker zomers liedje opnemen en dat is met dit salsa nummer meer dan gelukt. ‘Na een zoektocht op Youtube kwam ik een clip tegen waarvan ik dacht dat mijn vaste producer Frank Verkooyen daar wel iets moois van kon maken. Hij heeft een compleet nieuwe verfrissend arrangement gemaakt waar ik blij van word. Natuurlijk baal ik ervan dat ik voorlopig het lied in het openbaar met publiek kan zingen. Daarom hoop ik dat de Nederlandstalige radiostations ‘Ze is zo lekker’ met open armen ontvangen.’, aldus Tinus

bep en bert

Waar sta jij? – Bep en Bert

Omdat hun muziekcafé de Gouwe Geit wegens het Corona gebeuren tijdelijk op slot moest hebben kroeg-eigenaren Bep en Bert Bokking het ludieke idee opgevat om vanuit hun eigen huis een gelijknamige Tv-zender te beginnen: TV de Gouwe Geit. Ze wilden hun klanten de gezelligheid niet onthouden en bepraten zo online met elkaar het wel en wee van de wereld, onder het genot van een lekkere neut. Aanvankelijk gebeurde het via zoom met de vaste klanten, maar sinds 11 mei is het uitgegroeid tot wat het nu is: DWBB De Wereld via Bep en Bert. Het programma heeft vaste rubrieken, iedere week een actueel thema en er wordt altijd afgesloten met een toepasselijke (zelf geschreven) meezinger

bryan stricker

Jij – Bryan Stricker

Bryan Stricker brengt nieuwe single ‘Jij’ uit. Het is de uptempo opvolger van het nummer ‘Alleen’, dat eerder dit jaar de hitlijsten bestormde. Op 25 maart 2020 zou Bryan in schouwburg Het Park in Hoorn een fantastische theatershow samen met liveband. Het coronavirus gooide roet in het eten, waardoor het concert werd verplaatst. Uiteraard wil Bryan dat iedereen tijdens de live show veilig van zijn muziek kan genieten. De nieuwe datum van het concert volgt zo spoedig mogelijk op de website en social media kanalen van Bryan Stricker.

dries roelvink

Zondagmorgen – Dries Roelvink

Het coronavirus houdt onze hoofdstad in zijn greep: de anders zo bruisende metropool, ligt er nu verlaten bij. De maatregelen hebben een verlammende werking op de stad en haar inwoners. In de documentaire ‘Stil in de Stad’ neemt Dries Roelvink de kijker mee door Amsterdam, waar hij de stemming peilt. Ook spreekt hij met enkele lokale ondernemers hoe zij het hoofd boven water houden in deze bijzondere en onzekere tijd. Onder de beelden van de stille en lege hoofdstad is de muziek van de nieuwe single van Dries gemonteerd. Door de mooie reacties daarover besloten Dries en z’n team om het nu ook op single uit te brengen. Het is een bewerking van het nummer ‘Esos Hombres’ van Vikki Carr, de Nederlandse tekst is van Dries Roelvink en Ben Kramer.

franz joostink

Dat ben jij – Franz Joostink

Franz Joostink heeft iets met liedjes van weleer. Met zijn manager luistert hij vaak naar liedjes van vroeger. Ondertussen hebben ze een hele lijst met ‘vergeten’ liedjes waar ze iets mee willen gaan doen. Samen met producer Frank Verkooyen is er een keuze gemaakt die op een aanstaand album geplaatst gaan worden. In eerste instantie was het de bedoeling om een echte feestplaat als opvolger van ‘Annemieke’ uit te brengen. Vanwege de coronacrisis is besloten om te kiezen voor een nummer dat beter in deze tijd past. Het kenmerkt zich door gevoel en emotie dat waarschijnlijk velen aan zal spreken. ‘Dat ben jij’ kan gezien worden als een ode aan een vrouw die je lief hebt, maar het kan net zo goed over je moeder, tante of hond gaan.