Flits SchijfWeek 42

Levitating

Dua Lipa Feat. Dababy

Dua Lipa Feat. Dababy - Levitating
De FlitsSchijf is wekelijks te horen bij: Azzurro Radio, Flair FM, Glind Radio, Hitmix Radio, Htr Radio, Lichtstad Radio, Moonlight Radio, Netherline Internet RadioQ5 Radio, Radio Cosmos, Radio Demusketiers, Radio FrieslandRadio Veronique, Rokus FM, Studio Diemen, Visual FM en Wiatraczek Audio.

Overige schijven:

Moonlight Radio Oranje Ster Van De Week: Ik Geloof Je Niet Meer – Ray Benjamin
Q5 Radio Q5 Radioschijf: Na Regen Komt Zon – Jettie Palletie
Radio Veronique Promo Artiest Van De Week: Geluk In Alles – Frank Verkooyen

jouw schijf ook aan en we plaatsen hem ook op deze pagina.

Nieuwe Releases

Bryan Sticker - Gisteravond Laat

Gisteravond laat – Bryan Sticker

“Het gevoel dat ik met ‘Gisteravond laat’ wil meegeven, is dat je de mensen die je in je directe omgeving hebt, altijd moet koesteren”, zegt Bryan naar aanleiding van de release van zijn nieuwe single. “Ik heb het nummer geschreven uit eigen ervaring en ik denk dat veel mensen zichzelf hierin kunnen herkennen. Iedereen vindt het maar normaal dat er altijd iemand om je heen is. Als diegene door jouw eigen stomme fout wegvalt, ga je vaak pas beseffen hoeveel diegene eigenlijk voor je betekent.”

Crist Coppens - Ik Zeg Proost

Ik zeg proost – Crist Coppens

Op de melodielijn van The Monkees klassieker ‘I’m a believer’ heeft Crist Coppens een Nederlandse tekst laten schrijven door Jack van Raamsdonk. Omdat Crist geen letterlijke vertaling wilde, kreeg zijn vaste tekstschijver de opdracht om er een compleet andere draai aan te geven. Dat is met de single ‘Ik zeg proost!’ meer dan gelukt.Crist is van mening dat het proosten met elkaar voor veel mensen in deze tijd best lastig aan het worden is. ‘Samen aan de bar zitten met een stel vrienden om de glazen te laten klinken is natuurlijk het mooiste wat er is. Dat zit er voorlopig niet meer in. Ik krijg de laatste tijd ook steeds vaker foto’s van vrienden die op afstand een proost uitbrengen. Dat is een goed alternatief’, meent Crist. De productie van ‘Ik zeg proost!’ vond plaats bij Manfred Jongenelis.

Leen Zijlmans- Jij Bent Het Leven Voor Mij

Jij bent het leven voor mij – Leen Zijlmans

Leen Zijlmans kreeg, nadat hij tijdens z’n deelname aan The Voice Senior het levenslied ‘Jij bent het leven voor mij’ ten gehore bracht zoveel positieve reacties dat hij de knoop doorhakte om dit lied op single uit te brengen. Leen wist met zijn bijzondere herkenbare stemgeluid het originele nummer van Willy Alberti & André Hazes vele harten voor zich te winnen. Voor Leen was dit toch wel één van de hoogtepunten uit z’n carrière. ‘Ik heb het met heel veel plezier gedaan en ben ervan overtuigt dat ik het meest haalbare eruit heb gehaald. Ik heb Leen twee keer weg mogen zetten zoals Leen moet zijn. Uit de reacties blijkt dat veel mensen mijn liedjes waarderen. Je ontmoet tevens andere mensen die je een compliment geven. Al met al kan ik terugkijken op mooie herinnering’, glundert Leen.

Thom Craane - Retour Sneek

Retour Sneek – Thom Craane

Thom Craane is terug met een spiksplinternieuwe single ‘Retour Sneek’. Een heerlijke opgewekte single met het verhaal over een liefde op afstand. De afgelopen maanden heeft Thom een hechte samenwerking opgebouwd met Jonathan Hendrikx Studio in Best waar hij nu al zijn eigen popstijltje heeft gecreëerd. Iets waar Retour Sneek een perfect voorbeeld van is. De weg die Thom Craane met deze single heeft ingeslagen bevalt hem wel. ‘Dit is de muziek waar mijn hart ligt. De komende maanden gaan we druk verder om dit verder uit te bouwen en snel met nieuwe singles te komen,’ vertelt hij. ‘De afgelopen maanden kwamen we al met bekende covers zoals Stiekem Gedanst, Popmedley en Geen Toeval en we willen het popstijltje verder uitbouwen de komende tijd met eigen nummers.

Heerink & Friends - Frozen

Frozen – Heerink and Friends

Een avondje Heerink and Friends is een avondje met een hoog OOOH Ja gehalte. Het succes van de theaters is nu op cd verschenen waarvan Frozen de eerste single is. Heerink is natuurlijk bekend als zanger van Vandenberg – Kayak en van die overbekende Heineken reclame

B.Jorn - Ik Leef Mijn Eigen Leven

Ik leef mijn eigen leven – B.jorn

B.Jorn al jaren vaste waarde op feesten en evenementen. Hij brengt een portie amusement en muziek. Muziek van Wil Tura tot aan Helmut Lotti en natuurlijk vergeet hij zijn eigen repertoire niet. Het is een onvergetelijk feest bij de optredens van B,Jorn.  Dat feest trekt hij ook door in zijn cd’s die hij uitbrengt. In het voorjaar kwam B,Jorn met “De zon in mijn leven” en dat mogen we best een groot succes noemen. Wekenlang in hit- en of playlijsten van landelijke – regionale  en  lokale radiozenders. Bij diverse web radiostations werd het nummer bekroond met “plaat van de week”. Het was een succes waarvan B.Jorn tot op de dag van vandaag nog zit na te genieten. Maar stilstaan is er niet bij want de afgelopen weken is deze sympathieke Vlaamse zanger druk geweest in de studio voor de opname van zijn nieuwe single. “Ik leef mijn eigen leven”is de titel en daarvan wordt gehoopt en stiekem  ook verwacht dat het een even groot succes zal kennen als de voorganger. De eerste reacties die worden ontvangen zijn veelbelovend want niets dan lof over deze nieuwe single. “”Ik leef mijn eigen leven” is  te downloaden – te streamen en je kunt het aanvragen bij je favoriete radiostation in Nederland en Vlaanderen.

Fries Wolma - aarm of Riek

Aarm of riek – Fries Wolma

Aarm of Riek is de nieuwste aanwinst in de reeks succesvolle singles die de Groninger liedjesschrijver eerder uitbracht: Beatpiroaten, Kerstnachtblues, Zummertied, Noakend in de regen, Wie waren jong, n Joar is zo veurbie, Pure laifde is nait te koop, Wie zingen t zulfde laid, samen met Hennie Dolsma, Tis Stil in Stad, troostlaidje in opdracht van RTV Noord, Mis mien Schier en Poedie, Poedie, Poedie, samen met de Poedies. Singles die ‘bijna’ allemaal hoog wisten te scoren in de Noord 9 van RTV Noord en andere hitlijsten. In Aarm of Riek bezingt Wolma de verschillen tussen arm en rijk. Geboren als dubbeltje, word je nooit een kwartje, luidt een bekend spreekwoord. Hoe gaan mensen om met rijkdom en armoede? Er zijn mensen die stinkend rijk zijn, maar echt het geluk in hun leven niet kunnen vinden. En er zijn mensen die weinig hebben en toch heel gelukkig zijn. Aarm of Riek t moakt nait oet, as je mor gelukkeg binnen. Het nummer is opgenomen in Audio Studio de Fabriek van Dik Pomp. Wolma liet Pomp bij deze single volledig zijn gang gaan. Dat heeft geresulteerd in een verfrissende productie. De strakke ritmesectie, die door Dik Pomp en Erik Drent is ingespeeld, geeft aan dat dit musici zijn die weten waar zij mee bezig zijn. De gitaarpartijen liet Pomp inspelen door de jonge, fabuleuze Rowdy Prins, die zijn gitaren laat klinken met veel gevoel voor nuances. Deze musici hebben er voor gezorgd dat het nummer klinkt zoals het moet klinken! Magisch! Wolma streeft perfectie na in zijn muziek. Of, zoals hij zelf zegt: ‘Het kan altijd beter’. Met het nieuwe, verfrissende geluid van Arm of Riek lijkt Wolma een andere muzikale weg in te zijn geslagen. Melancholieke popmuziek oet Grunnen

Jannes

‘k vraag het hou alleen – Jannes

Als dank voor alle waardering trakteert Jannes zijn fans met de lancering van single “’K Vraag Het Jou Alleen”. Het nummer maakt deel uit van het succesvolle album ‘Liever Bij Jou’, dat onlangs genomineerd werd voor de Buma NL Award, in de categorie ‘Meest Succesvolle Album Hollands’. Het nummer “’K Vraag Het Jou Alleen” is samen met zijn vaste schrijf- en productieteam Emile Hartkamp en Norus Padidar geschreven en geproduceerd. De nummer 3 van het album ‘Liever Bij Jou’, staat garant voor een echte meezinger. De herkenbare Jannes sound, pakkende tekst, gevoel en emotie, kenmerken ook dit nummer.

jettie pallettie

Na regen komt zon – Jettie Pallettie

Mensen zijn moe, de Corona crisis is uitputtend ! Het afgelopen jaar zagen veel collega’s het even niet meer zitten en raakten in een burn-out en dat overkwam ook Jettie Pallettie! Samen vechten, samen praten, samen voelen en samen overwinnen ! Je staat nooit alleen ! Je hebt altijd jezelf. Jettie schreef er een liedje over. Speciaal voor alle mensen die het even niet meer zien zitten, weet dat “Na al die regenbuien…de zon zeker weer zal schijnen, voor iedereen !! Het is een nummer geworden die een andere kant van Jettie Pallettie laat zien want feesten is er op dit moment niet bij dus heeft zij gekozen voor een radionummer, uiteraard op de welbekende Jettie Pallettie wijze.

Kiki Blokx

Geniet van het leven – Kiki Blokx

9 oktober zal een speciale datum blijven in het leven van zangeres Kiki Blokx. Op die dag verscheen haar debuut single “Geniet van het leven”. Een song met een speciale boodschap. Kiki verloor een goede vriend en beschreef dat treffend in dit lied. In tegenstelling tot veel artiesten schrijft de nog jonge Kiki haar nummers zelf. De productie was in handen van Maarten de Groot. Dit is het begin van een zangcarrière. Aan haar inzet zal het niet liggen, want naast het zingen is Kiki onlangs geslaagd voor de opleiding zang & artiest. In deze onzekere corona tijden is het helaas, en dat geldt natuurlijk niet alleen voor Kiki, moeilijk om een nieuwe single in het land te promoten door optredens. Maar, net als de boodschap die in de single zit verpakt moeten we blijven genieten van het leven.

Sebastiaan

Hou me vast – Sebastiaan

De grote hit van Rob de Nijs uit 1981 is door producer Frank Verkooyen behoorlijk onder handen genomen. Sébastiaan gaf bij de voorbespreking met Frank aan dat hijzelf al een basisband had gemaakt. Frank was erg verbaasd over de kwaliteiten die de 44 jarige entertainer uit Scheveningen beheerste. Uiteindelijk heeft Frank de puntjes op de i gezet door de gitaarpartijen door Marcel Fisser in te laten spelen én de backing vocals door Dian Senders te laten verzorgen. ‘Vooral met de medewerking van Dian ben ik heel erg blij. Zij kent ‘Hou me vast’ als geen ander vanwege haar jarenlange ervaring als achtergrond zangeres in de Rob de Nijs band. De keuze om de single bij Frank op te nemen heeft te maken met de goede band die ik met hem had opgebouwd. Ik heb 19 jaar lang radioprogramma’s gepresenteerd en daar kwam Frank regelmatig op bezoek voor interviews. Hij is recht voor de raap. Als iets niet goed is, zegt hij het ook. Op die manier werkt hij ook als producer.

rien en cassandra

Samen – Rien van Boven & Cassandra

Met hun solo singles wisten ze menig radiostation te overtuigen om het op te nemen in de playlijst. Niet alleen in eigen land maar ook het buitenland weet wie Rien van Boven en Cassandra zijn. Rien kwam tot een notering in de Australische hitlijst terwijl Cassandra maanden een notering heeft in de Country Top 40, de lijst die wordt samengesteld door meer dan 40 wereldwijde countrystations. Omdat Cassandra naast solo werk ook backingvocals doet kwamen de twee elkaar tegen en werd er een plan gemaakt om een duet op te nemen. En over de titel waren ze het snel eens want dat moest “Samen”worden . Een nummer in het Nederlands maar dan met een verhaal en zo kwam het dat Angela Radtke met een tekst kwam waarin beide zich kunnen vinden. De muziek behorende bij deze single is gecomponeerd door Tim Hemme. 

Danique

Een ware vriend – Danique

Danique is een bekend gezicht in de Nederlandstalige muziekwereld. Zij timmert de laatste twee jaar goed aan de weg en heeft al diverse singles op haar naam staan, zeven jaren, Ga met me mee, c’est la die, drink jij een glaasje met mij, hou me nog een keertje vast, vlieg nooit te hoog, oud Hollandse medley, wat was het waard, in ons stamcafé en het leven is een wonder. De nieuwe single “EEN WARE VRIEND” is een nummer waar veel mensen zich in kunnen vinden.

Dyon Verwer

Geef me maar de schuld – Dyon Verwer

Na vijf mooie singles uit te hebben gebracht, die allen geschreven zijn door Henny Thijssen, bedacht Dyon om nu een single te coveren, en wel van Henny zelf. Hij schrijft nu al 5 jaar voor dyon passende teksten gerelateerd aan zijn leeftijd. Met 12 jaar is Dyon begonnen met zingen, dan zing je natuurlijk nog niet over relatie problemen en dergelijke waar de meeste smartlappen over gaan. Nu 6 jaar later en inmiddels 18 jaar oud, kan Dyon zich vinden in de zelfde genre wat Henny Thijssen zingt, en kon hij zich vinden in het nummer ” Geef mij maar de schuld”, en zo belande dyon bij Henny met de vraag mag ik dit nummer van jou opnieuw uitbrengen. Vereerd en volmondig kwam er een ja, en belande Dyon al snel in de studio om het op te nemen, maarten de groot van studio M-works paste het deuntje aan en zo was het al snel een mooi nummer in een ietwat nieuw jasje.

Frank Verkooyen

Geluk in alles – Frank Verkooyen

Frank Verkooyen kan met z’n vrolijke nieuw single ‘Geluk in alles’ waarschijnlijk rekening houden met veel airplay bij de Nederlandstalige radiozenders, zowel in ons eigen land als in België. De zanger die al jaren als slogan ‘Feest begint met een …..F’ hanteert, maakt met deze productie, die afkomstig is uit z’n eigen The Boom! Music Studio, de liefhebbers van gezellige dansbare muziek blij. De tekst van ‘Geluk in alles’ is geschreven door Rick ter Meer. ‘Ooit kwam Rick, die zelf ook zingt, bij mij in de studio om liedjes op te nemen. Ondertussen heeft hij voor een groot aantal bekende artiesten nummers geschreven. Zo zijn we dichter tot elkaar gegroeid. Omdat er inmiddels een hechte vriendschap is onstaan weet hij waar ik graag over zing, namelijk over mooie vrouwen en een drankje in de kroeg. Rick bood me deze tekst aan zonder melodielijn. Die heb ik vervolgens zelf geproduceerd. Op deze manier vullen we elkaar perfect aan’, meent Frank.

Peter Beense en Melanie

Het voelt goed  – Peter Beense en Melanie

De nieuwe duetsingle ‘Het voelt goed’ van Peter Beense en z’n dochter Melanie lag al een tijdje op de plank. De keuze om juist nu in deze negatieve tijd een beetje positieve muziek uit te brengen was snel gemaakt. Bram Koning kreeg de opdracht om een Nederlandstalige tekst te schrijven op de wereldhit ‘It Takes Two’ . Frank Verkooyen heeft op sublieme wijze het arrangement gemaakt. In het nummer wordt oa. bezongen dat Melanie van moderne liedjes houdt . Peter daarentegen is van de oude stempel. Hij geniet van ballads en van valderie. Zingen is voor zowel Peter al Melanie een lust voor het leven.

Corry Geerlings

Altijd weer die lach – Corry Geerlings

De uit Venlo afkomstige zanger werkt sinds z’n comeback in november 2019 vol tevredenheid samen met Frank Verkooyen uit Breda. Z’n nieuwe single ‘Altijd weer die lach’ is een track van het tweede album van Corry. Het is persoonlijk één van z’n favoriete liedjes die echter nooit op single is verschenen. Het originele arrangement bracht het gevoel dat eigenlijk overgebracht had moeten worden, niet voor de volle 100% over. Volgens Corry heeft Frank Verkooyen dat met deze hedendaagse versie wel voor elkaar gekregen. Corry benadrukt wel dat hij ook compleet nieuwe nummers wil opnemen en niet alleen maar oude eigen liedjes in een nieuw jasje wil steken.

Eddie Wester

Toe blijf hier bij me  – Eddie Wester

Het is alweer een tijdje geleden dat Eddie Wester een nieuwe single uitbracht. “Ik vond het weer eens tijd worden” zegt Eddie. Na zijn laatste single, ‘Alle Vrouwen’ wilde Eddie eens een heel ander lied. Ik heb dit keer niet gekozen voor een uptempo nummer maar voor een gevoelig nummer, een lied met een verhaal en boodschap. “Toe blijf hier bij me” gaat over bedrog binnen een relatie, het verdriet en de gevolgen ervan. Ik denk toch wel een actueel onderwerp, zeker in deze tijd. Ook dit nummer van Eddie is geschreven door John v.d. Ven en wederom geproduceerd in de Telstar Studio in Weert onder supervisie van Adri-Jan Hoes.

Marco van Gerwen

Was jij nog maar hier – Marco van Gerwen

‘Was jij nog maar hier’ is een prachtige ballad die op de huid van Marco is geschreven en geproduceerd door Luesink. ‘De tekst is verweven uit twee gebeurtenissen die ik heb meegemaakt. Allereerst het overlijden van m’n moeder dat inmiddels al 30 jaar geleden plaatsvond. Daarnaast is er op relationeel gebied het één en ander gebeurd dat me niet in de koude kleren is gaan zitten. Marco Luesink heeft dat op voortreffelijke wijze weten te verwoorden. Ondanks dat het een compleet nieuwe productie is, klinkt het het heel vetrouwd. Dat was ook de eerste reactie van Ronald Visch’, onthult Marco. Het is inmiddels 8 jaar geleden dat Marco voor het laatst iets van zich heeft laten horen. Destijds nam hij i.s.m. Eric Dikeb en Kees Tel de feestplaat ‘Nee je hoeft niet meer te dromen’ uit.