Flitsschijf

Week 39

Flitsschijf

FLITSSCHIJF 181 Tussendoor — Acda en de Munnik

Acda-En-De-Munnik-Tussendoor-scaled
De FlitsSchijf is wekelijks te horen bij: Flair FM, Glind Radio, Rivierenland Radio, Visual FM – Serious Internet Radio en Wiatraczek Audio.

Flitsschijven

IMG_0593

Altijd Onderweg — Miss Montreal

Miss Montreal is terug met nieuwe muziek. De zangeres is de laatste jaren van het Engels naar het Nederlands geswitcht en staat sindsdien regelmatig in de hitlijsten met nummers als Door De Wind en Alles. Haar nieuwe single Altijd Onderweg is een bijzonder nummer, want Sanne schreef het voor haar vriend Lex. De single Altijd Onderweg ontstond vijf jaar geleden in het Engels. Lange tijd had Sanne Hans het gevoel dat het nummer niet geschikt was om in het Nederlands te zingen, maar met de hulp van singer-songwriter Nienke Leone kwam ze toch op andere gedachte. ‘Dit is een liefdesliedje dat gaat over de campertrips die ik vaak maak met mijn vriend’, zegt ze. ‘Vroeger was ik altijd druk en alleen maar onderweg voor mijn werk. Nu leid ik een heel ander leven. Naast mijn werk zijn we nu vaak onderweg met onze camper en dat is waar ik het gelukkigst van word.’

H2998-00

I Do — Duncan Laurence

De orginele uitvoering van het nummer I Do werd gedaan door Douwe Bob en Jacqueline Govaert van Krezip, dat de hitlijsten echter niet haalde. I do is een emotioneel duet dat de complexiteit van liefde, opoffering en de pijn van loslaten bespreekt. Het nummer duikt in het wanhopige verlangen om een ​​relatie vast te houden. Ook als je wordt geconfronteerd met uitdagingen en de onvermijdelijkheid van scheiding. Douwe Bob schreef het nummer. Hoewel een geen hit werd, bereikte het nummer toch de Top 2000 in 2019 en 2000. Nu is het de vraag of Duncan Laurence I do nu wel de hitlijsten in krijgt. Als het nummer net zo’n succes krijgt als ‘Arcade’, dan zou het de Amerikaanse charts weleens kunnen halen. Douwe Bob behoort in ieder geval niet tot de Laurence-haters en was tot tranen geroerd door de uitvoering tijdens de aflevering van Beste Zangers.

H2999-99

Where do we go from here — Agnetha Fältskog

Agnetha Fältskog van ABBA is terug met haar eerste nieuwe muziek in 10 jaar en kondigt de single ‘Where Do We Go From Here?’ en het nieuwe album ‘A+’ aan, een remake van haar soloalbum ‘A’ uit 2013. Het nieuwe nummer van de Zweedse singer-songwriter werd in 2023 opgenomen en wordt toegevoegd aan de heruitgave van haar album ‘A’ uit 2013. Voorafgaand aan het 10-jarig jubileum van de plaat besprak Fältskog het idee van hoe het zou klinken als het in 2023 zou worden gemaakt, waarbij de originele zang uit 2013 behouden bleef, maar nieuwe muziek voor 2023 werd gecreëerd. “Een paar jaar geleden hoorde ik een van de nummers van mijn laatste album ‘A’ op de radio. Ik heb veel goede herinneringen aan het maken van dat album, dus ik kon niet anders dan glimlachen, de tijd vliegt…”, schreef Fältskog in een brief aan fans. “We hebben het album A+ genoemd en als kers op de taart hebben we zelfs een gloednieuw nummer opgenomen! En dat zal het eerste zijn dat u van mij zult horen. Nu kan ik niet wachten om te horen wat je ervan vindt! Ik hoop dat je het net zo leuk vindt als ik!”

ab67616d0000b27320eb4ebe9500b5518776d2d2

Choose Your Fighter — Ava Max

Op de Barbie première vertelde Ava Max dat ze altijd al een Barbie fan is geweest. “Toen ik ongeveer anderhalf jaar geleden over de Barbie-film hoorde, zei ik tegen iedereen: ik wil deel uitmaken van die soundtrack. Ik heb het een beetje gemanifesteerd omdat ik dacht: ik *moet* terecht op de soundtrack staan, ‘ zei Ava. “Dat heb ik aan iedereen verteld, en toen ik met Mark Ronson op de Zoom stapte, speelde hij een deel van de film voor me. We schreven ‘Choose Your Fighter’ in twee uur omdat ik weer op tournee moest. En ze vonden het geweldig, dus ze hebben het in de film gestopt! We hebben het niet eens herzien, ze vonden het precies zoals we het gemaakt hadden.’ Op het Barbie-album is de cirkel rond voor Ava, gezien het feit dat Aqua’s “Barbie Girl” rechtstreeks aansluit bij haar eigen muzikale roots. De zangeres bracht in december 2017 ‘Not Your Barbie Girl’ uit, waarin ze de hit van Aqua proefde, en een paar jaar later begon het succes op sociale media. “Not Your Barbie Girl” is eigenlijk een van mijn favorieten die ik heb gemaakt, “herinnerde Ava zich. “Ik weet nog dat toen ik het maakte, het heel groot werd op TikTok. Het werd een TikTok-fenomeen; ik wist toen nog niet eens wat TikTok was. Dus dat was echt leuk , kijkend naar iedereen die dat lied meezingt.”

original

Radio — Snelle

Voor het eerst sinds zijn Thuis bij Snelle-concerten in ‘zijn’ Adelaarshorst in Deventer brengt Snelle een nieuwe single uit. Net als met Reünie en Smoorverliefd werkte Snelle voor zijn nieuwe single Radio ook samen met Donda Nisha. Radio gaat over het liefdesverdriet, waarbij elk liedje dat voorbijkomt op de radio over ‘haar’ lijkt te gaan. Een herkenbaar thema met treffende teksten, maar het nummer zelf had nog wel iets meer mogen prikkelen. Ook dat hoort bij het verwerken van liefdesverdriet.

H2999-96

Born To Be Alive — We Wall & Darren

Muziek speelt een belangrijke rol in het leven van velen van ons. Muziek is amusement. Muziek is voor ontspanning. Muziek is om onze stemming uit te drukken. Muziek om te dansen en je goed te voelen. Dus We Will hoopt dat je zijn muziek voor jouw een plezier is. Sinds zijn tienerjaren was hij een fan van EDM. Hij hield van de elektronische beats en geluiden. We Will bouwde zijn eerste modulaire analoge synthesizer toen hij vijftien was en schreef zijn eerste liedjes. Tijdens de studie elektrotechniek schreef hij geluidseditors voor verschillende synthesizers. Later heeft hij veel evenementen gehad als DJ en een partysysteem ontwikkeld met handig stemmen. Nu concentreerde hij zich op het produceren van zijn eigen EDM-tracks.

ab67616d0000b27371cae34ad5a39bdab78af13e

Enough Is Enough — Post Malone

De grote dag is aangebroken voor Post Malone! Na een jaar is er een nieuw album “Austin”. Hij wil voortaan gewoon genieten van het leven en van zijn dochtertje wat in mei 2022 is geboren. Het zal dus duidelijk zijn dat het album “Austin” van Post Malone een meer authentieke benadering hanteert, met meer countrynummers die bevorderlijk zijn voor vertrouwelijkheid. Ook al wordt de rapper achter de schermen ondersteund door een armada van sterproducenten waaronder zijn trouwe vriend Louis Bell en het Zweedse team bestaande uit Rami en Max Martin, die ook verantwoordelijk zijn achter de grootste hits van Britney Spears, Lady Gaga, The Weeknd, Nicki Minaj en Maneskin. “Enough is Enough” is officieel gekozen als de nieuwe single van Post Malone na “Chemical”. En op dit stuk onderbroken door banjo’s die typisch zijn voor diep Amerika, speelt de 28-jarige artiest op het contrast tussen zijn zonnemelodie en zeer donkere teksten, die een trieste dronken nacht uitbeelden.

H2203-58

Fast Car — Luke Combs

Luke Combs’ cover van Tracy Chapman’s hit ‘Fast Car’ domineert de country-hitlijsten. “Fast Car” was een monsterhit toen het in ’88 werd uitgebracht, en hielp Tracy door te breken in de muziek, om nog maar te zwijgen van de lofbetuigingen die volgden, inclusief Grammy’s en andere onderscheidingen. Het steeg op in een aantal hitlijsten over de hele wereld en piekte op dat moment op # 6 in de Billboard Hot 100-lijst.  “Fast Car” werd oorspronkelijk niet uitgebracht als countrynummer – en dat is misschien de reden waarom het momenteel zo populair is in de countryscene, omdat een grote countryster er zijn eigen vertolking mee deed. Dat wordt ook wel … een crossover-cover genoemd. Tracy zei: “Ik had nooit verwacht dat ik op de country charts zou staan, maar ik ben vereerd om daar te zijn. Ik ben blij voor Luke en zijn succes en dankbaar dat nieuwe fans ‘Fast Car’ hebben gevonden en omarmd.”  … ze lijkt dit meer dan goed te vinden.

H2203-50

Mission — Natalie Clark

Natalie Clark is een Schotse vrouw uit Glasgow die zich zes jaar geleden vestigde in Los Angeles, Californië. In een bredere, meer productieve en zichtbare muziekscene werkt ze hard aan haar eigen composities en heeft ze nu weer een single, dit keer in samenwerking met producer Todd Spadafore. Haar nieuwe nummer, “Mission”, is vanaf de eerste beat sterk en opvallend. De track begint met het refrein, dat de luisteraar al hypnotiseert. Obscuur en discreet herhaalt ze het refrein alsof ze ons uitnodigt op haar muzikale reis. In de zoektocht naar een sterke sfeer slaagt Natalie erin haar opzet te verwezenlijken, niet in de laatste plaats omdat “Mission” bovenal een opvallend nummer is dat zonder voorbehoud gegeven moet worden.

flitsschijf-171

Hypnose — Flemming

Flemming zit niet bepaald stil. Hij brengt de ene hit na de andere uit, treedt op door het hele land en werkte samen met diverse bekende artiesten. Zo werd hij al uitgenodigd door Guus Meeuwis om op te treden in het Philips Stadion in Eindhoven en nam hij samen met Ronnie Flex een single op. Naast zijn bekende hits maakt FLEMMING tijdens zijn huidige festival optredens ook tijd vrij voor nieuwe muziek. Daaronder vallen onder meer zijn vorige single Verleden Tijd en zijn nieuwste plaat Hypnose. Het nummer gaat over het gevoel van totale verliefdheid waarin je zo opgaat in een persoon dat het lijkt alsof diegene je hypnotiseert.

H2999-91

Het Heeft Zo Moeten Zijn — Jaap Reesema

Jaap Reesema is een veelzijdige zanger en songwriter, met ‘Nu Wij Niet Meer Praten’ samen met Pommelien Thijs scoorde hij namelijk een #1 hit in de Flitsende 50. Verder kennen we jaap ook van vele andere hits en mooie liefdesliedjes. En nu komt Jaap met een uptempo liefdes liedje. Jaap Reesema vindt dat het beste past in deze zomertijd, vandaar dat zijn nieuwe single Het Heeft Zo Moeten Zijn precies verschijnt aan het begin van de zomer. Hierin omschrijft hij de ontmoeting met zijn vrouw Kim Kötter. De single is voor de zanger het eerste wat verschijnt na de release van zijn album Als Je Voor Me Staat dat eerder dit jaar uitkwam.

H2999-90

Karma — Taylor Swift

Taylor Swift heeft een remix van haar single ‘Karma’ uitgebracht. Voor de gelegenheid werkte ze samen met Ice Spice. Volgens de singer-songwriter is de Amerikaanse rapper “dé ster om in de gaten te houden”. Maar er waren in het verleden ook racistische uitspraken van Matty Healy (vriend van Taylor) over ice Spice. De samenwerking zorgt daarom voor ophef op sociale media. De racistische opmerkingen van Healy over Ice Spice zorgden recentelijk voor heel wat ophef. Hoewel Taylor Swift zich nog niet heeft uitgesproken over de kwestie, lijkt ze een duidelijke boodschap te sturen met de gloednieuwe samenwerking met Ice Spice.