Flitsschijf

Week 07

Flitsschijf

FLITSSCHIJF 202
Training Season – Dua Lipa

Dua Lipa bracht afgelopen jaar slechts twee nummers uit en toch mocht zich alsnog kronen tot een van de popsterren van 2023. Het eerste van de twee was namelijk monsterhit “Dance The Night” dat fungeerde als soundtrack van kaskraker Barbie, maar de zangeres wist goed genoeg dat dat slechts een opstapje was naar een volgend succes. De derde plaat van de wereldster is namelijk al enige tijd ingeblikt en met “Houdini” kleurt ze ondertussen alwéér de hitlijsten. Dat ze voor die plaat samenwerkte met Kevin Parker, bewijst nog maar eens dat Dua Lipa niet de dertiende popster in een dozijn is, want ondanks dat die terugkeer in het verlengde lag van vorige successen, waren het toch vooral de typische Tame Impala-geluiden die doorsijpelden in het herkenbare geluid van de zangeres. Dat is ook bij het nieuwe “Training Season” het geval. Een herkenbaar gitaartje plant echter eerst met plezier het zaadje voor de oorwurm die het refrein is in ons hoofd, waarna we eigenlijk al met zekerheid kunnen zeggen dat Dua Lipa een volgende dikke hit op haar palmares mag bijschrijven. Het succes lijkt hem deze keer te zitten in de simpel ogende instrumentatie die tegelijkertijd overal kleine details bevat, waardoor we het gevoel krijgen telkens iets nieuws te ontdekken.
1200x1200bb
De FlitsSchijf is wekelijks te horen bij:
Flair FM, Glind Radio, Only Hits, Rivierenland Radio, Visual FM – Serious Internet Radio en Wiatraczek Audio.

Flitsschijven

H2205-12

Dance Alone — Sia & Kylie Minogue

Enkele jaren terug was de Australische zangeres Sia niet weg te slaan van de radio: “Cheap Thrills“, “Chandelier” en “Flames” zorgden ervoor dat het niet op kon, maar de laatste tijd sputtert de hitmachine. Het is 2013 als Sia en Kylie Minogue voor de eerste keer samenwerken. Het nummer Sexercize werd destijds deels door Sia geschreven en Minogue nam deze vervolgens op voor haar album Kiss Me Once uit 2014. Tien jaar later vinden de twee Australische sterren het tijd voor een tweede samenwerking en dat gebeurt dan ook via de nieuwe single Dance Alone. “Dance Alone” is het derde van vijftien puzzelstukjes die zullen vrijkomen en eentje waarvoor Sia de hulp inriep van landgenote Kylie Minogue. Kylie mocht afgelopen week nog een de Best Pop/Dance Recording-Grammy in ontvangst nemen voor “Padam Padam“. Naast het schrijven van de songteksten is Sia (in tegenstelling tot Sexercize) dit keer wel als duetpartner bij Minogue te horen. Dance Alone is overigens de tweede track van Sia’s nieuwe album Reasonable Woman dat op 3 mei uitkomt.

781emcrhduw4-festival-der-liebe

Festival Der Liebe — Jan Smit & Chantal Janzen

Op vrijdag 5 én zaterdag 6 april 2024 kunnen liefhebbers van Duitstalige muziek een ganz große show in Rotterdam Ahoy verwachten. Duitsland kenners Chantal Janzen en Jan Smit nemen je mee op een muzikale reis naar onze Oosterburen. Dat betekent: de grootste hits uit Duitsland en Oostenrijk, Schlagers, guilty pleasure meezingers en natuurlijk heerlijke evergreens. Verwacht een grootse show met heerlijke optredens en acts, mooie duetten, bijzondere muzikale samenwerkingen tussen de artiesten én natuurlijk: alleen maar Duitstalige muziek. Reden voor de samenwerking van Chantal en Jan is hun liefde voor de Duitse muziek en het maken van een lied voor hun eerste eigen muziekfestival dat ook Festival der Liebe heet. Origineel was dit een hit voor Jürgen Marcus  uit 1973. Jan zegt over het nummer: ‘Ik ben zelf enorme van fan Jürgen Marcus en dat Chantal en ik nu samen een van zijn nummers opnieuw uitbrengen is echt geweldig. Naast de mooie boodschap die het lied heeft is het natuurlijk ook een heerlijk nummer om straks lekker mee te zingen tijdens de après-ski!’

H2998-20

Nieuw Begin — Isabelle A

De Vlaamse zangers Isabelle A heeft haar nieuwe single, getiteld “Nieuw Begin” uitgebracht.  In “Nieuw Begin” neemt Isabelle A haar luisteraars mee op een emotionele reis, waarin ze de uitdagingen van het leven, onverwachte wendingen en de zoektocht naar persoonlijke groei verkent. De krachtige boodschap van de single moedigt aan tot zelfontdekking, veerkracht en het omarmen van nieuwe mogelijkheden. Isabelle A beschrijft het lied als een weerspiegeling van haar eigen reis, waarbij ze de confrontatie aangaat met uitdagende momenten en vastberaden vooruit kijkt naar een hoopvolle toekomst. De krachtige tekst, gecombineerd met haar kenmerkende stem, creëert een oprechte connectie met het publiek. Met haar kenmerkende stijl en oprechte teksten heeft Isabelle A opnieuw bewezen waarom ze geliefd is bij haar fans en gewaardeerd wordt in de muziekindustrie. “Nieuw Begin” is een aanvulling op haar indrukwekkende repertoire en bevestigt haar positie als een toonaangevende artiest in de hedendaagse muziekscene.

All Night Long — Kungs & David Guetta & Izzy Bizu

Het Franse producersfenomeen Kungs en David Guetta werken samen met de Britse singer-songwriter Izzy Bizu op de nieuwe singel ‘All Night Long’. Kungs is er nooit verlegen om geweest: de 26-jarige DJ en producer achter de hits ‘This Girl’, ‘Never Going Home’ en ‘Substitution’ met Purple Disco Machine, die wereldwijd miljarden streams hebben verzameld, is een grote bewonderaar van elektronicamagnaat David Guetta. Sinds ze elkaar in 2016 ontmoetten, hebben de twee een unieke relatie opgebouwd. Hoewel Valentin Brunel, ook bekend als Kungs, profiteert van de ervaring en het advies van het brein van wereldhits als ‘Titanium’ met Sia of, recenter, ‘I’m Good (Blue)’ met Bebe Rexha, gaat hij vooruit met zijn eigen carrière. waarmee hij zijn unieke identiteit als DJ en producer in de nieuwe elektronische scene in Frankrijk en de rest van de wereld bevestigt. Het is dan ook geen verrassing dat er zo’n sterke artistieke band bestaat tussen Valentin en David. Tussen studiesessies en uitwisselingen over lange afstanden is hun samenwerking een boeiende draaimolen, boordevol ideeën, concepten en visies, waardoor ‘All Night Long’ de hit van 2024 wordt.

mark_ambaor-good_to_be_s

Good To Be — Mark Ambor

Deze week is het nummer van een relatief onbekende Mark Ambor gekozen tot Flitsschijf! Zijn nieuwe zelfgeschreven feel-good nummer heet ‘Good to be’ en is al een hit op TikTok. De muziek van Mark Ambor combineert elementen van relaxte pop en akoestische rock, met als boodschap aan luisteraars om ‘het leven te vieren’. “Good To Be” van Mark Ambor lijkt een lied te zijn dat de trots en dankbaarheid omarmt van jezelf zijn, vreugde vinden in de simpele geneugten van het leven en de invloed van dierbaren erkennen. Over het geheel genomen brengt “Good To Be” een boodschap over van zelfacceptatie, dankbaarheid en het vinden van geluk in de kleine momenten van het leven. Het benadrukt het belang van relaties, persoonlijke trots en het omarmen van iemands unieke reis.

416851657_1079854419652630_7165718070006698818_n

Vernissage — Merol & Gustaph

Gustaph is zonder twijfel een van dé Belgen van het afgelopen jaar dankzij zijn fantastische prestatie en leuke hoed op het Eurovisiesongfestival. De grote winnaar was hij niet, maar hij wist met “Because of You” wel een hele hoop harten te winnen, ook dat van Merol! Ze hadden een jaar geleden hun eerste kennismaking tijdens de De MIA’s, oftewel de Music Industry Awards, de Vlaamse muziekprijzen die jaarlijks worden uitgereikt. Tijdens een Vlaams radioprogramma ontstond het idee om samen een track op te nemen. De twee hebben elkaar nu gevonden op een blitse en catchy poptrack, en geef toe: wat wil je meer om 2024 mee te beginnen?

image-82

Hou Mij Vast — Pommelien Thijs & Bazart

Bazart heeft een gloednieuwe single.  “Hou Mij Vast” is een samenwerking met Pommelien Thijs. Mathieu, Oliver, Simon en Pommelien hebben met andere woorden het hart op de juiste plaats, zo blijkt ook uit die nieuwe single, die veel meer is dan enkel een erg emotionele, liefdevolle tekst. “Hou Mij Vast” volgt in het kielzog van het succes van “Blijf Nog Even Hier“, maar ligt tegelijkertijd ook in een heel ander laantje. Deze single werd namelijk een soort grootse popballade, maar dan in een jasje dat we nog niet vaak eerder hoorden. Een duistere beat op de achtergrond begeleidt een steeds terugkerende piano, die op zijn beurt weer de rode loper uitrolt voor een ietwat bombastisch refrein. Daarin vullen de stemmen van Mathieu Terryn en Pommelien Thijs elkaar permanent aan, maar laten ze elkaar ook de kans om apart uit te pakken. “Hou Mij Vast” voelt op die manier heel tegenstrijdig aan; donker en licht, groots en klein, strak en melancholisch… Het is even wennen, maar er zitten heel veel verschillende laagjes verstopt in de single. En op die manier zal de song ongetwijfeld opnieuw uitgroeien tot een hitje.

1200x1200bf-60 (4)

The Door — Teddy Swims

De opmars van Teddy Swims begon vier jaar geleden, toen hij Rock with you van Michael Jackson opnam en dat op YouTube deelde. Dat bleek een meesterzet. Iedereen zag Swims genieten tijdens die opname. In de eerste seconden staat de uit Atlanta afkomstige artiest te swingen met zijn mobiele telefoon in zijn hand, draagt hij een zakdoekstrik op zijn voorhoofd en schuift regelmatig zijn bril goed op zijn neus. Het klinkt misschien amateuristisch, maar het zag er authentiek uit en zijn stem klonk als fluweel. De video ging viraal. Met het nummer ‘Lose control’ staat Teddy Swims al weer 13 weken genoteerd in de Flitsende 50. De song is te vinden op zijn debuutalbum ‘I’ve Tried Everything But Therapy’(Part 1). Op deze plaat, waar hij vier jaar aan gewerkt heeft, staat ook de prachtige opvolger ‘The door’. Hij hoopt met deze nieuwe singel net zo veel succes te scoren als ‘Lose control’ en . . . .

Snelle-Miss-Montreal-September

September — Snelle & Miss Montreal

Snelle en Miss Montreal scoren samen deze week de Flitsschijf! Het nummer heet ‘September’ en staat op het nieuwste album ‘Achtentwintig’ van Snelle. Daar staat ook zijn laatste singel ‘Hoodiedate’ op. ‘September’ is een perfecte combinatie tussen de vibes van het koude weer en de warme feestdagen! Het nummer staat intussen op de playlist van vele radiostations. Op 1 maart 2024 start Snelle met De Achtentwintig Tour’ in Luxor Live (Arnhem).

22cfdce02d35728058686d49fc89a63b

Waiting For Christmas — Soundstairs

Eind juli 2001 vormden vijf goede vrienden de band ‘Punsch und Kuchen’ op een speeltuin in Crailsheim. Zoals zoveel jonge bands begonnen ze met kleinere optredens, schaften ze geleidelijk aan de benodigde apparatuur aan en richtten ze een oefenruimte in. Maar begin 2005 gebeurde er iets beslissends bij ‘Punsch und Kuchen’: de vier overgebleven leden doopten de band om tot ‘soundstairs’ en lieten daarmee hun verleden grotendeels achter zich.De vier jonge muzikanten uit Dallau hebben zichzelf vooral omgedoopt omdat ze een nieuwe start wilden maken: “We hebben ons programma niet alleen steeds meer op onze eigen nummers gericht, maar we hebben ons ook gewoon muzikaal verder ontwikkeld”, zegt gitarist Simon Göltl. Met hun nieuwe bewustzijn begonnen ze alle vier steeds meer eigen liedjes te schrijven. In totaal zijn de leden van ‘Soundstairs’ bijna zes maanden bezig geweest met het schrijven, opnemen en mixen van de nummers, om nog maar te zwijgen van het geïnvesteerde geld. De band ‘soundstairs’ heeft door hun verleden al veel live ervaring opgedaan. Naast eigen nummers biedt de band live ook een selectie nummers van andere artiesten aan, zodat je je kunt verheugen op een gevarieerde avond. Ondertussen heeft de stijl van ‘Soundstairs’ zich voortdurend ontwikkeld.

1200x1200bb

Dj Play A Christmas Song — Cher

Ze is een icoon binnen de popmuziek en draait al decennialang mee, maar een kerstalbum had ze nog nooit gemaakt. Het is exact 25 jaar nadat de destijds 52-jarige zangeres de hitlijsten binnenstormde met haar zoveelste comebackhit Believe, dus een heruitgave van het gelijknamige album uit 1998 lag voor de hand. Dat is echter te makkelijk voor Cher, dus het popicoon heeft ervoor gekozen om op haar 77e haar eerste kerstalbum uit te brengen — en die voldoet aan alle verwachtingen! Een tweede bijzonder feitje is dat de Amerikaanse zangeres voor deze plaat een aantal duetten heeft opgenomen, iets wat ze voor haar vorige albums nooit deed. Christmas bevat dan ook opvallende samenwerkingen met Michael Bublé, Darlene Love, Tyga, Cyndi Lauper en Stevie Wonder. De eerste single van het album is DJ Play A Christmas Song.

d6e9902e65bbe66acc8d2f4352fa41bc.1000x1000x1

Christmas Miracle — NIzhNA

NIzhNA is een Oekraïense zangeres, die nu woont in Noorwegen. Ze is winnares van vele nationale en internationale zangwedstrijden en was deelneemster aan “The Voice Ukraine”. In 2022, tijdens verschrikkelijke gebeurtenissen in Oekraïne, vond NIzhNA de kracht om een nieuw Engels muziekproject te creëren. Haar boodschap nu aan alle mensen: “Maak je klaar voor een Holly Jolly Christmas Surprise! Deze feestdagen verspreid ik de vreugde en warmte van Kerstmis met een speciaal cadeau speciaal voor jou! Vier samen met mij de mooiste tijd van het jaar met een gloednieuw kerstliedje. Laten we deze kerst samen echt onvergetelijk maken! Vergeet niet om het woord te verspreiden en de liefde te delen! Tag je vrienden en familie, zodat zij hier ook van kunnen genieten.”