Flits Schijf

Week 32

 

Cardigan

Taylor Swift

00-Taylor Swift - Cardigan
De FlitsSchijf is wekelijks te horen bij: Azzurro Radio, Flair FM, Glind Radio, Hitmix Radio, Htr Radio, Lichtstad Radio, Moonlight Radio, Netherline Internet RadioQ5 Radio, Radio Cosmos, Radio Demusketiers, Radio Friesland, Radio Muziek Palet, Radio Noordzij, Radio Veronique, Starlight Web Radio, Studio Diemen en Wiatraczek Audio.

Overige schijven:

Moonlight Radio Oranje Ster Van De Week: Tegen De Stroom – Wesley Klein
Q5 Radio Q5 Radioschijf: De Dag Die Je Nooit Vergeet – Wesly Bronkhorst
Radio Muziek Palet De Uitblinker Van De Week: Vier Het Leven Met Mij – Ferry De Lits

Radio Veronique Promo Artiest Van De Week: Jammer Genoeg – Marius

jouw schijf ook aan en we plaatsen hem ook op deze pagina.

Nieuwe Releases

Jan Koevoet

Op een dag zal ook voor jou de zon gaan schijnen – Jan Koevoet

Als je als zanger al 20 jaar je eigen liedjes uitbrengt en dit er meer dan 50 zijn, kan het gebeuren dat sommige liedjes onopgemerkt zijn gebleven, terwijl ze beter verdienen.Dat geldt zeker voor “Op een dag zal ook voor jou de zon gaan schijnen”, een single die in het jaar 2005 door Jan Koevoet op een verzamel cd met drie liedjes is uitgebracht.Het liedje, waarvan Jan Koevoet zelf de tekst en muziek heeft geschreven, wordt nu opnieuw als remix, gestoken in een verfrissend arrangement en opgenomen in de studio van Manfred Jongenelis, uitgebracht.

Jessy Arjaans

Hemelsblauwe ogen – Jessy Arjaans

Jessy heeft de smaak te pakken, en komt met een nieuwe single Na haar vorige singles ‘Doe Niet Zo’, ‘Gevaarlijk dichtbij’ en ‘Bekijk Het Maar’ , die het landelijk erg goed doen op de meeste stations en horeca is het nu weer tijd voor een nieuwe single. Samen met Niels Lingbeek, heeft zei wederom gewerkt aan deze nieuwe track. De nieuwe single is een krachtige en opvallende plaat, die we zeker terug horen op menig podium en radio station

Ray Smith

Ga met me mee – Ray Smith

Ga met me mee’ gaat over een welverdiende vakantie aan de Costa’s. Ray heeft zelf de tekst geschreven en z’n vaste producer Laurens van Wessel het arrangement. ‘Als ik nadenk over wat ik leuk vind aan vakantie, komen een aantal onderwerpen naar boven. Dat zijn oa de zon die hoog aan de hemel staat, gezellige mensen, terrassen en proosten op het leven. Dat zijn dan ook precies die momenten die ik op papier heb gezet. Vrolijke muziekinstrumenten maken het lied compleet. Ik word daar in ieder geval heel blij van’, glundert Ray.

sissie

Voel de zon weer in jou hart – Sissi

In het Noord Hollandse is Sissie als zangeres niet meer weg te denken. Voor de corona de horeca ( bijna) stil legde stonden er vele optredens in haar agenda. Sissie heeft de tijd waarin ze niet mocht en kon optreden gebruikt om te werken aan haar nieuwe single want er was vraag na het succes van haar debuut single “Lief kind van mij”. Dat was een schot in de roos en ze creëerde hiermee vele (nieuwe) fans. In de studio van Roy Otters is ze wederom actief geweest om haar nieuwe single op te gaan nemen. En net als haar debuut single heeft Sissie ook deze single zelf geschreven. “Voel de zon weer in jouw hart” is de titel en Sissie  wil hiermee de mensen iets positiefs en liefdevols mee geven. “iets wat de mensen wel kunnen gebruiken in deze tijden”. “Voel de zon weer in jouw hart” is  een productie SisByMusic  en te downloaden en streamen via de diverse portals. Van de single in ook een clip te zien bij de diverse clipzenders en natuurlijk ook via You

niels korsuize

Mariloe – Niels Korsuize

Niels Korsuize uit zeeland 24 jaar,
Geruime tijd eerst DJ geweest en nu het zingen opgepakt
En hierbij zijn eerste Single Mariloe,
Het nummer gaat over verliefdheid waarbij 2 mensen elkaar ontmoeten met een zomers tintje!
Veel luisterplezier!

There you are – Rien van Boven

Rien is geboren en getogen in Ter Haar, een dorp vlak onder de rook van Ter Apel.
Al vroeg  hield hij zich bezig met zang, cabaret en theater. Dat kwam hem van pas in zijn bestaan als postbesteller maar later als camping houder in Ter Apel maar ook als eigenaar van een multifunctioneel centrum in Heteren en eigenaar van een restaurant in  Zuid Limburg. Op alle plaatsen  waar hij zich vestigde organiseerde hij Groningse avonden met luisterliedjes in de streektaal en Groningse humor. En waardering was groot want vele avonden waren al vroegtijdig volgeboekt. Hij bracht in die tijd twee album uit “Ter Hoar”en “Muite Weerd” beide gevuld met luisterliedjes. Albums waar nog steeds vraag naar is.In 2008  verkocht hij het restaurant in Limburg en keerde terug naar Noord Nederland om zich in Emmen te gaan vestigen en zich volledig op het zingen te storten. In restaurants tijdens thema avonden maar ook in verpleeghuizen was Rien regelmatig te zien en te horen. Doordat hij een orkestband wilde hebben kwam hij in contact met de succesvolle componist Tim Hemme die hem nadat hij de orkestband voor hem had gemaakt voorstelde om een eigen nummer te gaan maken. En zo gebeurde dat Tim de muziek ging maken en Angela Radtke de bijhorende tekst om zo in Studio “Het Atelier” een single op te nemen die nu is verschenen met als titel “There you are”. Een country single welke naar verwachting niet alleen in Nederland airplay zal krijgen maar best eens de grens zal overgaan.

Youri Sprenkels

Raad je mijn gedachten – Youri Sprenkels

‘Raad je mijn gedachten’ is de vierde single van Youri Sprenkels die opgenomen is bij The Boom!Music in Breda. Als je dan bedenkt dat de samenwerking met producer Frank Verkooyen pas in 2019 van start ging, kunnen we niet anders concluderen dat Youri weet wat hij wil, namelijk veel liedjes opnemen en elk weekend op de bühne staan om het publiek vermaken. Het van oorsprong Italiaanse lied kwam Youri tegen op internet. Ondanks dat het heel iets anders is dan we ondertussen van hem gewend zijn is dit geen ‘lang leve de lol’ feestplaat. ‘Ik had de wens om ooit een zomers nummer op te nemen. Frank vond het een uitdaging om er een eigen draai aan te geven en vroeg Femke Reuvers om de tekst te schrijven. Zwoele nachten vormen de basis van dit temperamentvolle liedje. Om het plaatje compleet te maken zijn de beelden van de clip geschoten in het Italiaanse Valsolda.

Martine Fleming

In the sun – Martine Fleming

De titel past mooi bij dit seizoen: In The Sun, zo heet het nieuwe nummer van de Westervoortse zangeres Martine Fleming. Het is alweer haar 8e eigen nummer. Martine: “Ja, als iets je passie is, dan ben je daar natuurlijk ook graag mee bezig en dan kan het snel gaan.”
Jezelf laten zien
Het nieuwe nummer In The Sun gaat over jezelf laten zien. “Dit nummer gaat erover dat je uit de schaduw stapt en ‘in het licht gaat staan’. Dat je jezelf meer laat zien zoals je bent. Ik herken mijzelf zeker hierin”, aldus Martine. Martine nam dit nummer weer op in de studio van Ton Snijders, toetsenist en producer, bekend van onder meer Frank Boeijen.
Independent artist
Martine maakte 6 jaar terug een overstap van marketing naar een muziekcarrière. Ze schrijft sindsdien haar eigen nummers, brengt ze uit en treedt op, alhoewel dat laatste nu natuurlijk nu met Corona minder is. In het proces van nieuwe nummers maken en uitbrengen doet Martine veel zelf. Niet alleen schrijft ze de muziek, ze werkt mee bij de productie, maakt haar eigen videoclips, artwork (de ‘hoes’ van de cd en het plaatje wat overal op internet te zien is bij de muziek) en andere uitingen. Tot slot breng ze de muziek zelf uit, ze is een zogenoemde ‘Independent artist’.
Voor- en nadelen
Het onafhankelijk zijn als artiest heeft voor en nadelen geeft Martine aan. Martine: ‘Het voordeel is dat je de muziek helemaal zelf kunt maken hoe je dat wil, zonder dat je restricties krijgt of voorwaarden waar de muziek aan moet voldoen. Het is dus écht mijn muziek waar ik volledig achtersta. De andere kant is natuurlijk dat je veel alleen moet doen, zonder hulp van een (groot) platenlabel. Gelukkig heb ik wel wat hulp en ik merk dat ik steeds meer bereik en bekendheid krijg, mijn vorige nummer is bijvoorbeeld bij 600 radiostations in 20 landen gedraaid, dat is super om te zien. Toch is het soms lastig en eenzaam en dan is het echt doorzetten, een mentaliteit van ‘de aanhouder wint’ is dan een echte must.’.

karina

Bloemen – Karina

Nederlandstalig in jazzy stijl. De Lokerense zangeres Karina heeft al menig muzikaal hart sneller doen laten kloppen en vele fans in Vlaanderen. Haar songs worden zonder uitzondering veelvuldig gedraaid op de radiostations. Van nationale via de regionale/lokale naar de webradio’s iedereen heeft van Karina wel een nummer in de playlijst staan. De nieuwe single “Bloemen”is van tekst voorzien door Sabien Tiels en heeft in Vlaanderen de rotatie stevig. Met deze single denkt ze ook haar vele fans in Nederland een plezier te doen en heeft daarom besloten dat de single nu ook in Nederland beschikbaar is. Het is de eerste maar zeker niet de laatste song die Sabien Tiels voor Karina heeft geschreven want er zijn al plannen ( zeg maar gerust zekerheden) voor een nieuwe single

john melody

He hoe gaat het ermee – John Melody

Met zijn Ode aan Koos Alberts en Vrij als een vogel heeft John Melody vast grond weten te krijgen bij de vaderlandse radiostations. Nog iedere dag hoor je een van zijn singles op de radio klinken en de vraag was er al een tijdje “Wanneer ….”  Nou die tijd is er nu en John komt dan ook met de toepasselijke titel “He hoe gaat het ermee” . Een titel die veelvuldig gehoord wordt vandaag de dag.

alex luttjeboer

Zunne op de kop – Alex Luttjeboer

‘Zunne op de kop’ is de eerste Groningstalige solosingle van zanger/gitarist/componist Alex Luttjeboer. Een uitstapje buiten zijn reguliere werk met zijn Groningstalige band Nulviefteg waarmee hij al de nodige hits scoorde in de noordelijke regio van Nederland.
Doordat vanwege Corona Nulviefteg ‘on hold’ stond besloot Luttjeboer eens eenmalig met andere musici iets op te nemen en wel op afstand!! Elke muzikant heeft apart zijn partij opgenomen in studio De Fabriek in Veendam van producer Dik Pomp.

steernvanger

Mooie Dag – Steernvanger

“Alle beren aan de kaant”en “15 joar”zijn twee zeer succesvolle nummers van de Groningse band. Niet alleen in eigen provincie waar ze wekenlang in de Noord 9 ( de hitlijst van RTV Noord) maar ook in de rest van Nederland en Vlaanderen stonden ze op de playlijst. Met deze nieuwe single “Mooie dag”gaan ze zonder twijfel wederom scoren.